21-7-2016

ΒΡΑΒΕΥΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

 

Κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απονέμοντας τιμητική πλακέτα στον Γ. Σούρλα, τόνισε:

2016 07 21 brabefsi sourla agwna kata diaf8oras
2016 07 21 sourlas timitiki plaketa agwna diaf8oras

«Κατά τη θητεία του, τη διετία 2012-2014, ως γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συνέταξε, το 2013, το Σχέδιο κατά της Διαφθοράς με τον τίτλο «Διαφάνεια», με το οποίο τέθηκαν οι βασικές αρχές του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Θέλω να εξάρω τη συμβολή του κ. Σούρλα στην σύνταξη του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και να αναφερθώ στην ανεκτίμητη προσφορά του, αποδεικνύοντας στην πράξη, ότι η πολιτική οφείλει να έχει συνέχεια ως προς τις δράσεις, οι οποίες επιχειρούν ριζοσπαστικές τομές στο δημόσιο βίο και την κοινωνία.

Ο Γιώργος Σούρλας είναι ένας πολιτικός που επί πολλές δεκαετίες πρωταγωνίστησε στη χώρα μας στον αγώνα κατά της Διαφθοράς και της Διαπλοκής. Τον θυμάμαι από το 1981 που εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής της ΝΔ, μέχρι και τη θητεία του πρόσφατα ως γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης. Είναι ένας άνθρωπος, ένας πολιτικός που χαίρει εκτίμησης από όλη την κοινωνία.

Είναι γιατρός στο επάγγελμα, υπενθυμίζω για τους νεότερους, μάλλον γνωστοποιώ στους νεότερους και υπενθυμίζω σ’ εμάς τους παλαιότερους, ότι ο Γιώργος Σούρλας είναι γιατρός στο επάγγελμα με διδακτορικό στην οφθαλμολογία, διετέλεσε υπουργός Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Το 2004 εξελέγη Β' αντιπρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου και το 2007 Α' αντιπρόεδρος. Του έχουν ανατεθεί και άλλα πολλά έργα, όπως δύο θητείες στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κοινοβουλίου, στις Επιτροπές Ομάδων και Φιλίας, στα οποία ανταποκρίθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία».

Κλείνοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης απευθυνόμενος στον κ. Σούρλα, τόνισε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω σαν Έλληνας και σαν μέλος της κυβέρνησης για τη συμβολή σας σε αυτό το δύσκολο και μεγάλο στόχο που πρώτος θέσατε».

Ο Γενικός Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γ. Βασιλειάδης, μιλώντας για τον Γ. Σούρλα τόνισε ότι βάση για την καταπολέμηση της διαφθοράς αποτελεί το Εθνικό Σχέδιο «Διαφάνεια», που εκπόνησε ο Γ. Σούρλας.

 

 

 

 

   

tube 2016 07 21 bravefsi ethniko sxediasmo kata diaf8oras

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1