Κοινωνικά θέματα

21-3-2014

21η ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ:
«Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ
ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ»

2014-03-21-parthenwnas-agkaliazoume-thn-an8rwpothta


Ο Γιώργος Σούρλας, Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που είχε την πρωτοβουλία για την οργάνωση των σημερινών εκδηλώσεων στην Ακρόπολη, που παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Υπουργοί, πλήθος κόσμου και 2.500 παιδιά, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διάσταση που δόθηκε, για πρώτη φορά, στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

2014-03-21-sourlas-akropoili-pagkosmia-hmera-kata-ratsismouΚατά τον χαιρετισμό του ο Γ. Σούρλας δήλωσε:

«Από την Ακρόπολη, τον Παρθενώνα, μνημείο Παγκόσμιας ακτινοβολίας, 2500 παιδιά με το σύνθημα «Αγκαλιάζουμε την Ακρόπολη, την Δημοκρατία, την Ανθρωπότητα», έστειλαν μήνυμα σε όλον τον κόσμο, αγάπης ειρηνικής και δημιουργικής συμβίωσης ανθρώπων και λαών χωρίς διακρίσεις. Όσοι ανάγουν το ρατσισμό σε ιδεολογία, που μόνο μίσος και φανατισμό αποπνέει, δεν στιγματίζουν μόνο την εποχή μας, αλλά λεηλατούν την ανθρώπινη ψυχή, διαπράττουν έγκλημα. Η Ελλάδα, κοιτίδα της Δημοκρατίας, ας γίνει και κοιτίδα αγωνιστικής έπαλξης, για μια παγκόσμια κοινωνία χωρίς ρατσιστικές αντιλήψεις και διακρίσεις, που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ο Παρθενώνας ας γίνει παγκόσμιο σύμβολο προάσπισης και προαγωγής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κέντρο αναφοράς με συναντήσεις και συζητήσεις εκπροσώπων διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών».

Αναφερόμενος στο θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα, που αφαιρέθηκαν, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την αποδοχή της πρότασής του, όπως οι παριστάμενοι, μαζί με άλλες προσωπικότητες, συγκροτήσουν ομάδα πρωτοβουλίας, για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης και αγώνα για την επιστροφή των γλυπτών.

Τέλος, ευχαρίστησε τους συντελεστές, που συνέδραμαν όλοι αφιλοκερδώς στην επιτυχία των σημερινών εκδηλώσεων.

 

tube-2014-03-21-an8rwpinh-alysida-par8enwna

 

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1