Κοινωνικά θέματα

22-10-2012

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ


Έναρξη του προγράμματος οικογενειακής αλληλεγγύης για το παιδί αποφασίστηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20-10-2012 στο Βόλο με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Δημητριάδος και των Δημάρχων της Μαγνησίας.

Κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι σε μια χρονική περίοδο που η φτώχεια μαστίζει μεγάλο μέρος της κοινωνίας με ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στα παιδιά πρέπει όλοι να σταθούν αρωγοί και να παράσχουν κάθε είδους βοήθεια στους συνανθρώπους μας που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες της καθημερινότητας τους.

Οικογένειες που έχουν οικονομική δυνατότητα διαθέτουν κοινωνική ευαισθησία μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος στην κατηγορία των ανάδοχων οικογενειών και θα αναλάβουν την στήριξη των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποσιτισμού και στερούνται των στοιχειωδών μέσων για την εκπαίδευσή τους. Ανάδοχοι μπορούν να γίνουν φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Ο κ Σούρλας επεσήμανε «ότι το πρόγραμμα αυτό είναι καινοτόμο αφού πρώτη φορά επιχειρείται κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, και για την υλοποίηση του είναι απαραίτητη η συνδρομή της Εκκλησίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε σύντομα να επεκταθεί η εφαρμογή του σε ολόκληρη την Χώρα».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο Δήμαρχος Βόλου κ Πάνος Σκοτεινιώτης και οι Δήμαρχοι Αλμυρού, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Ρήγα Φεραίου και Πηλίου που συμμετείχαν στην διευρυμένη συνάντηση ανέφεραν ότι διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή για την επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος οικογενειακής αλληλεγγύης, και τόνισαν ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση του.

Παράλληλα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί άμεσα εκδήλωση με την συμμετοχή φορέων και πολιτών ώστε να κληθούν να συμβάλλουν όλοι έμπρακτα στην στήριξη αυτού του κοινωνικού εγχειρήματος.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1