Κοινωνικά θέματα

19-11-2012

ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ


Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ο Γ.Γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γιώργος Σούρλας δήλωσε:

«Ο εορτασμός της φετινής επετείου βρίσκει την Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην ανάπτυξη ενός δικτύου Οικογενειακής Αλληλεγγύης για το Παιδί που άρχισε η υλοποίησή του από την Μαγνησία, με την συνεργασία της Εκκλησίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με απώτερο στόχο να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στήριξης των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποσιτισμού αλλά και στερούνται των στοιχειωδών μέσων για την εκπαίδευσή τους. Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια οικογένειες, φυσικά και νομικά πρόσωπα που διαθέτουν οικονομική δυνατότητα και έχουν την κοινωνική ευαισθησία για να ενταχθούν στο δίκτυο κοινωνικής στήριξης.

Με το πρόγραμμα αυτό εκφράζεται έμπρακτα η κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών στοιχείο απαραίτητο για την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Με την σχέση αυτή που αναπτύσσεται μεταξύ των οικογενειών επιτυγχάνεται η καθημερινή όσο και μακροχρόνια στήριξη των παιδιών των οικονομικά αδύνατων οικογενειών, και μάλιστα, χωρίς ν' απαιτούνται πολύπλοκοι διαχειριστικοί μηχανισμοί».

Ο κ. Σούρλας κατέληξε ότι: «Η ανταπόκριση φορέων και πολιτών στο προσκλητήριο αυτό στη Μαγνησία δικαιολογεί κάθε αισιοδοξία για την επίτευξη των στόχων».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1