Κοινωνικά θέματα

10-12-2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και προκειμένου να ανταποκριθούμε στις διεθνείς μας υποχρεώσεις για την προστασία όλων όσοι βρίσκονται στην Επικράτεια μας, και παρά την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας προχωρούμε στην εφαρμογή Σχεδίου Άμεσης Δράσης για την προάσπιση των Δικαιωμάτων της ευάλωτης κοινωνικής ομάδας, αλλοδαπών και προσφύγων και συγκεκριμένα:

1. Με πρώτο σημαντικό βήμα τον ορισμό Εισαγγελέα για την εποπτεία των υποθέσεων φυλετικού μίσους, ρατσισμού και ξενοφοβίας.

2. Με ρυθμίσεις νομοθετικές για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας.

3. Με τη δυνατότητα ενημέρωσης και επικοινωνίας των αλλοδαπών με τις Ελληνικές Αρχές με φυλλάδια και τηλεφωνικές γραμμές.

4. Με τη σύσταση ενός ενιαίου Κρατικού Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας και με τη δημιουργία μιας Ενιαίας Βάσης Δεδομένων με σκοπό την ενημέρωση των Διεθνών Οργανισμών και την παρακολούθηση της εξέλιξης των υποθέσεων.

Αυτή την προσπάθεια έρχονται να ακυρώσουν ορισμένοι με πράξεις βίας κατά των μεταναστών και των προσφύγων. Πρέπει να αντιληφθούν οι αυτουργοί αυτών των επιθέσεων και όσοι τους υποστηρίζουν, ότι διαπράττουν εθνικό έγκλημα με τις απάνθρωπες και άνανδρες επιθέσεις τους σε ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας.

Δεν υπερασπίζονται τα δίκαια των Ελλήνων, δεν υπηρετούν την Πατρίδα όπως διατείνονται ούτε τα θρησκευτικά τους χριστιανικά καθήκοντα επιτελούν.

Αυτό που κάνουν είναι να ικανοποιούν τα βίαια ένστικτά τους που δεν μπορούν να χειραγωγήσουν και οι καθοδηγητές τους να εμπορεύονται τον πατριωτισμό και τα θρησκευτικά αισθήματα των Ελλήνων ανάγοντας σε ιδεολογία το ρατσισμό.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι πάντες ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για πράξεις και παραλείψεις, που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας διεθνώς όσον αφορά την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξαναγκάζοντας την Πατρίδα μας να απολογείται για ενέργειες που δεν συνάδουν με την κουλτούρα του λαού μας.

Στη δύσκολη αυτή συγκυρία ας στρατευτούμε όλοι σε μια εθνική προσπάθεια για να αναδείξουμε την πραγματική εικόνα της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία ανάγοντας την φιλοξενία του ξένου σε πράξη αρετής.»

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1