Κοινωνικά θέματα

5-9-2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


2014-09-05-Sourlas-Arx-Ierwnymos-an8r-dikaiwm


Η πραγματοποίηση ημερίδας με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο, τη διεθνή ημέρα ανεκτικότητας της UNESCO, σε συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου με τον Γενικό Γραμματέα Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλα.

Η ημερίδα αυτή μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε όλη τη χώρα, από την Εκκλησία σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε μια εποχή που η ανθρωπότητα συγκλονίζεται από φαινόμενα μίσους και απάνθρωπης αγριότητας.

Η Ελλάδα πρέπει να βρεθεί στην πρωτοπορία του αγώνα για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, μισαλλοδοξία, ρατσιστική βία και ξενοφοβία.

Μετά τη συνάντηση δήλωσαν:

Ο Αρχιεπίσκοπος:

«Είναι γνωστό ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα για άλλη μία φορά παραβιάζονται σε όλο τον κόσμο. Οι μεγάλες δυνάμεις βλέπουν τις σφαγές και τι γίνεται γύρω μας και δεν αντιδρούν σε αυτές τις αδικίες. Η ημερίδα που θα συνδιοργανώσουμε, μπορεί να μην έχει αυτήν την εμβέλεια, αλλά θέλουμε να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους που βλέπουν ότι και εδώ στην Ελλάδα παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, είτε χάνοντας κάποιος την εργασία του, είτε γιατί έχει άλλο χρώμα ή θρήσκευμα. Έχει την πρωτοβουλία η Πολιτεία και εμείς ευχαρίστως θα προσθέσουμε τις δικές μας δυνάμεις, ώστε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να υλοποιηθεί η διδασκαλία της Εκκλησίας του Χριστού».

Ο Γ. Σούρλας:

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας διότι ο Αρχιεπίσκοπος δέχτηκε να κάνουμε αυτή τη συνεργασία.

Γνωρίζουμε την ευαισθησία και προσφορά, τη γνώση και την προσπάθεια που κάνει η Εκκλησία για την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και βίας γενικότερα. Πρέπει να είμαστε δίπλα στον άνθρωπο και να αγαπάμε τον πλησίον μας όπως τον εαυτό μας, όπως είπε ο Χριστός, ανεξάρτητα αν είναι μαύρος, άσπρος, κίτρινος, διαφορετικός. Δεν πρέπει να είμαστε απέναντι στους συνανθρώπους μας που έχουν διαφορετικές πεποιθήσεις και αντιλήψεις».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1