Κοινωνικά θέματα

8/1/2009

Ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΕΒΕ


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας σε επικοινωνία που είχε με τον Διοικητή του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) κ. Παπαθανασίου έθεσε υπ'οψιν του αίτημα του Συλλόγου συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Μαγνησίας για να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα που έχει σχέση με την διαδικασία παρακράτησης ποσού 3,50 ευρώ ετησίως από το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα των συνταξιούχων που αποτελεί πόρο – έσοδο του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΕΕ διευκρίνισε ότι, μέχρι την νομοθετική ρύθμιση του θέματος, μπορεί να γίνει, χωρίς κανένα πρόβλημα, η παραπάνω παρακράτηση από τα δώρα, με την προϋπόθεση ότι το Δ.Σ. του τοπικού Συλλόγου των συνταξιούχων θα λάβει σχετική απόφαση την οποία θα πρέπει να υποβάλει στην κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΕ.

Η λύση που δίνεται με αυτόν τον τρόπο στο συγκεκριμένο πρόβλημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τα μέλη του Συλλόγου αφού όπως χαρακτηριστικά, μεταξύ των άλλων αναφέρει η διοίκησή του στο σχετικό αίτημά της:

«τα χρήματα που παρακρατούνται είναι για να υπάρχουν τα σωματεία και να έχουν να πληρώσουν όλα τα τρέχοντα έξοδα (ενοίκιο, φως, κοινόχρηστα κ.λ.π.) και «ΤΑ ΠΕΡΙΦΑΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ (που όλοι τα υμνούν) να έχουν μία ψυχαγωγία είτε εκδρομής ή μιας συνεστιάσεως ύστερα από μια ζωή που προσέφεραν στο γενικό σύνολο, του εαυτού τους. Ποιος μικρός επαγγελματοβιοτέχνης μπόρεσε να κλείσει το μαγαζί του για διακοπές;»

Προκειμένου να αντιμετωπισθεί οριστικά το πρόβλημα ο κ. Σούρλας πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή σχετική τροπολογία για την νομοθετική ρύθμισή του.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1