Κοινωνικά θέματα

25-2-2008

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΑΜΕΑ


Το αίτημα του Συλλόγου ΑΜΕΑ «ΣΤΟΡΓΗ» Αλμυρού, για αντικατάσταση του λεωφορείου που μεταφέρει καθημερινά τους μαθητές στο Ειδικό σχολείο Αλμυρού καθώς και στα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), προώθησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Γ. Σούρλας, στον Υπουργό Εσωτερικών.

Ο Σύλλογος στο αίτημα που απέστειλε προς τον κ. Σούρλα, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την αντικατάσταση του λεωφορείου που μεταφέρει καθημερινά τα παιδιά μας στο Ειδικό σχολείο Αλμυρού και στα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήρια Ειδικής Αγωγής) Αλμυρού.

Το λεωφορείο επίσης χρησιμοποιείται και για διδακτικούς σκοπούς σε εκπαιδευτικές επισκέψεις και παίζει ρόλο στην κοινωνικοποίηση των παιδιών μας, αφού αποτελεί το κατεξοχήν μέσο επικοινωνίας με το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, στο οποίο δραστηριοποιούνται.

Την αντικατάσταση του αφενός αιτούμαστε, γιατί η παλαιότητα του εγκυμονεί κινδύνους για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών μας και αφετέρου γιατί δεν μπορεί πλέον το υπάρχον λεωφορείο των 18 θέσεων να εξυπηρετήσει τον αριθμό των μαθητών που και για τα δύο σχολεία φτάνει τους 30 μαθητές.

Έχοντας δεδομένη την ευαισθησία σας για τα άτομα με αναπηρία παρακαλούμε στην ικανοποίηση του αιτήματος μας».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1