Κοινωνικά θέματα

18-6-2007

ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ


Η Κυβέρνηση εκπονεί πρόγραμμα στήριξης των φτωχών και εντός των προσεχών εβδομάδων πρόκειται να καταθέσει Σχέδιο Νόμου που θα προσδιορίζει όρους και προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αυτού προβλήματος.

Αυτά απάντησε ο Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης στη Βουλή κατά τη συζήτηση σχετικής ερώτησης του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γ. Σούρλα.

Ο κ. Σούρλας τόνισε ότι για να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο η έννοια του κοινωνικού κράτους πρέπει πέρα από την εξασφάλιση εργασίας στους πολίτες, τη μείωση των ανισοτήτων, να στηριχθούν οι οικονομικά αδύνατοι.

Πρωτίστως πρέπει να στηριχθούν οι απόλυτα φτωχοί. Αυτοί που δεν έχουν κανένα εισόδημα και κανένα περιουσιακό στοιχείο όπως τα απροστάτευτα παιδιά, οι ανάπηροι και οι υπερήλικες που δεν μπορούν να εργαστούν. Πρέπει να ενισχυθούν με 500 ευρώ το μήνα ή να δοθούν ποσά που να φθάνουν στο ύψος αυτό που είναι και το όριο φτώχιας.

Ο κ. Σούρλας ευχαρίστησε τον Υπουργό που αποδέχθηκε τη πρόταση αυτή να τύχουν προτεραιότητας οι απόλυτα φτωχοί και τόνισε ότι έστω και μετά από 23 χρόνια που η χώρα μας κύρωσε τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη για τη στήριξη των οικονομικά αδυνάτων έρχεται η Κυβέρνηση και κάνει πράξη τη δέσμευση αυτή. Δέσμευση που άλλωστε είχαμε αναλάβει όταν με άλλους 13 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας το 1998 καταθέσαμε πρόταση Νόμου για τη στήριξη των οικονομικά αδυνάτων.

Πέρα από τα μέτρα αυτά, ας ελπίζουμε, κατέληξε ο κ. Σούρλας, ότι στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες της Ευρωπαϊκής ΄Ένωσης θα βρεθεί ένας Μοχάμετ Γιουνούς, ο τραπεζίτης των φτωχών του Μπαγκλαντές, που επί 20 και πλέον χρόνια δανείζει στους φτωχούς χωρίς καμία εγγύηση.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1