Κοινωνικά θέματα

26-11-2007

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΦΑΝΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΚΑΛΜΑΝΤΗ


Την παραχώρηση κατοικίας, για την αποκατάσταση στέγασης των τριών ορφανών ανήλικων παιδιών της οικογένειας Καλμαντή και της γιαγιάς τους που έχει αναλάβει την αποκλειστική επιμέλεια τους, αποφάσισε ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας. Αυτό απάντησε η Διοίκηση του Οργανισμού, σε σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σούρλας στην επιστολή του προς τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι: «ο Καλμαντής Ιωάννης και η σύζυγος του σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το καλοκαίρι του 2007. Από το δυστύχημα επέζησαν τα τρία ανήλικα παιδιά τους ηλικιών 4, 9 και 12 ετών.

Μετά από το τραγικό συμβάν και την πολυήμερη παραμονή τους στο νοσοκομείο, την επιμέλεια και αποκλειστική προστασία των τριών ορφανών ανέλαβε η γιαγιά τους, η οποία μέχρι σήμερα προσπαθεί να συντηρήσει τα τρία ανήλικα ορφανά αποκλειστικά με την σύνταξη της, ύψους περί τα 500 ευρώ. Βεβαίως, τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν ούτε για τα στοιχειώδη, αφού μόνο για το ενοίκιο διατίθενται τα 300 ευρώ.

Το γεγονός ότι τα τρία αυτά ανήλικα ορφανά δεν έχουν άλλον να τα στεγάσει και να τα προστατεύσει εκτός από τη γιαγιά τους, καθιστά την περίπτωση τους ιδιαιτέρως εξαιρετική, αφού υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ένα εγγυημένο πλαίσιο στέγασης και επιβίωσης τους».

Η Διοίκηση του Οργανισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, σε απάντηση της επιστολής του κ. Σούρλα, αναφέρει πως ενέταξε τα τρία ορφανά σε ειδικό πρόγραμμα κατ' εξαίρεση παροχής στεγαστικής συνδρομής του άρθρου 31 του Κανονισμού του ΟΕΚ και έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την άμεση παραχώρηση της κατοικίας, ιδιοκτησίας του Οργανισμού που πρόσφατα αγοράστηκε στο Βόλο, στα τρία ορφανά και τη γιαγιά τους.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1