Κοινωνικά θέματα

27-03-2009

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ
ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ»


Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Σούρλας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και τόνισε πως «θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης και ιδιαίτερα υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων».

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής έκρινε σωστή την απόφαση της κυβέρνησης να διατίθεται ένα μέρος των βουλευτικών αποζημιώσεων για τις ανάγκες του κρατικού προϋπολογισμού. Πρότεινε δε, να διατεθεί στο Ταμείο των Φτωχών ένα μεγάλο μέρος των προεκλογικών δαπανών που διατίθενται στα κόμματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και ανέρχεται περίπου στα 10 εκ. €.

«Δεν πρόκειται να χάσει τίποτα ο πολίτης αν περιορίσουμε το προεκλογικό χαρτομάνι, τις αφίσες και τις γκρίζες διαφημίσεις. Αντιθέτως, εκτιμάται ότι θα αποφευχθεί ένας σπάταλος για το δημόσιο χρήμα αγώνας, που συχνά προσβάλει την αισθητική και τη νοημοσύνη των πολιτών, καθώς κάθε άλλο παρά ενημέρωση αποτελεί» κατέληξε ο κ. Σούρλας.

Εν τω μεταξύ, για την υλοποίηση της παραπάνω πρότασης, ο κ. Σούρλας έστειλε σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1