Εθνικά θέματα

28-9-2007

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΜΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Συνάντηση με πολυμελή ομάδα Κινέζων βουλευτών είχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας όπου συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Κίνας, η προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και η προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τουριστικό τομέα.

Ο κ. Σούρλας ευχαρίστησε τα μέλη της Κινεζικής Κοινοβουλευτικές Αντιπροσωπείας για την βοήθεια που παρείχε η χώρα τους στην Ελλάδα κατά την διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών και υπογράμμισε ότι η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο έχει εισάγει νέους τομείς στην συνεργασία των δύο χωρών και ακόμη ότι η Ελλάδα συμπαραστέκεται σε αυτή την προσπάθεια προκειμένου να διεξαχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ο κ. Σούρλας τόνισε η ανάληψη της ΕΧΡΟ 2010 από την Σαγκάη –την οποία η Ελλάδα υποστήριξε– θα μπορούσε να προσφέρει μία μεγάλη ευκαιρία στο διμερές εμπόριο ώστε οι Έλληνες επιχειρηματίες να εξοικειωθούν με την Κινεζική αγορά και να παρουσιάσουν ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας όπως οικιακό εξοπλισμό, ελαιόλαδο, οίνο, βαμβάκι καπνό κ.α.

«Η συνεργασία της Ελληνικής Βουλής με το Κινέζικο Κογκρέσο θα είναι ακόμη μεγαλύτερη»  –τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής αποδεχόμενος την πρόσκληση που του έγινε προκειμένου να επισκεφτεί επικεφαλής κοινοβουλευτικού κλιμακίου την Κίνα.

Από την πλευρά των κινέζων βουλευτών μίλησε ο αρμόδιος των εξωτερικών υποθέσεων του Κινέζικου Λαϊκού Κογκρέσου κ. Γουάγκ Γινγκ Φαν ο οποίος τόνισε την απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Πεκίνου που θα μεταφέρει εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα με έναρξη των δρομολογίων στις 28 Νοεμβρίου. Επίσης ο κ. Γινγκ Φάν αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της συνεργασίας και της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών ενώ έδωσε έμφαση στη συνεργασία Αθήνας- Πεκίνου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στην χώρα του.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1