Εθνικά θέματα

12-10-2007

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΜΕ ΟΜΑΔΑ ΚΙΝΕΖΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

2007-10-12-kinezoi


2007-10-12-Sourlas-Cheng-GuangyiΟι άριστες διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και η προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, ήταν τα δύο βασικά θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσημης συνάντησης που πραγματοποίησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Γεώργιος Σούρλας με πολυμελή ομάδα Κινέζων βουλευτών, σήμερα το πρωί.

Ο επικεφαλής των Κινέζων βουλευτών, Αντιπρόεδρος του Λαϊκού Κογκρέσου, Cheng Guangyi, επισήμανε το ιδιαιτέρως καλό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και ευχαρίστησε την Ελλάδα για την στήριξη και την αληθινή φιλία που προσφέρει στη χώρα της Κίνας. Ενώ οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν από κοινού στην ανάγκη να αναπτυχθεί η Κοινοβουλευτική Διπλωματία.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σούρλας πρότεινε συνεργασία μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων με δύο συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και το Πεκίνο και στις οποίες να γίνουν εκτεταμένες και επί της ουσίας, συζητήσεις για τη λειτουργία των δύο Κοινοβουλίων αλλά και για το Ολυμπιακό Πνεύμα, εν όψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Κίνα.

Ο Κινέζος αντιπρόσωπος, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόταση του κ. Σούρλα. Παράλληλα, τον προσκάλεσε στο Πεκίνο, προκειμένου, όπως είπε να παράσχει την βοήθεια του στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Αντιπρόεδρος αποδέχθηκε την πρόταση.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1