Εθνικά θέματα

4-2-2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Γιώργος Σούρλας, συναντήθηκε σήμερα στο Γραφείο του στη Βουλή με τον Πρέσβη της Ρουμανίας στην Ελλάδα, κ. George Ciamba.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του Αντιπροέδρου της Βουλής στο Ιάσιο, την πόλη της Ρουμανίας που αποτέλεσε την αφετηρία της Ελληνικής επανάστασης του 1821, όπου ο κ. Σούρλας θα βρεθεί προκειμένου να δώσει το «παρόν» στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ελληνική κοινότητα για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Σούρλας αναφέρθηκε στην ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη των Ελλήνων στη Ρουμανία, τονίζοντας πως τόσο ο Ρουμάνος Πρωθυπουργός, κ. Καλίν Ποπέσκου Ταρισεάνου όσο και 17 βουλευτές του Ρουμανικού Κοινοβουλίου είναι ελληνικής καταγωγής, γεγονός που όπως υπογράμμισε αποτελεί τον σύγχρονο ισχυρό δεσμό μεταξύ των δύο χωρών, πέραν των διαχρονικών, ισχυρών ιστορικών σχέσεων που τις συνδέουν.

Κατά την συνάντηση του Αντιπροέδρου της Βουλής με τον Ρουμάνο Πρέσβη, συζητήθηκε επίσης και το θέμα της συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής» -του οποίου Πρόεδρος είναι ο κ. Σούρλας- και των αρμόδιων υπηρεσιών της Ρουμανίας, για την αξιοποίηση των αρχείων όλων των εγγράφων που είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα και ιδίως εκείνα που χρονολογούνται από το 1711 έως 1821.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1