Εθνικά θέματα

23-2-2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Γ. Σούρλας, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Οικονομικών της Κίνας και Επικεφαλής της Ομάδας Οικονομικών Υποθέσεων του Κινεζικού Κοινοβουλίου, κ. Shi Xiushi, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί Κινεζική Αντιπροσωπεία στη χώρα μας.

Ο κ. Σούρλας αναφέρθηκε στις άριστες διμερείς σχέσεις οι οποίες προωθούνται σε όλους τους τομείς και βρίσκονται σε συνεχώς αναπτυσσόμενη τροχιά και από τις δύο χώρες. Επιπλέον, αναφέρθηκε στον οικονομικό τομέα, δίνοντας έμφαση στην ελληνική εμπορική ναυτιλία, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος, «διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακίνηση εμπορευμάτων, ενώ παράλληλα τα ελληνικά λιμάνια χρησιμοποιούνται ως κέντρα διαμετακομιστικού εμπορίου της κίνας προς την Δυτική και Ανατολική Ευρώπη».

Ο κ. Σούρλας, με την ιδιότητα του Προέδρου της Ομάδας Φιλίας της Ελλάδας με την Κίνα, πρότεινε τη διεξαγωγή δύο Συνεδρίων, από τα δύο Κοινοβούλια, Ελλάδας και Κίνας, θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και στο Πεκίνο, πριν την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και θα έχουν ως κεντρικό θέμα τον πολιτισμό.

Η Κινεζική Αντιπροσωπεία δέχτηκε με ικανοποίηση την πρόσκληση του κ. Σούρλα. Την υποχρέωση της προώθησης των απαραίτητων διαδικασιών, για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου στην Κίνα, ανέλαβε ο Πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα.

Ο Υπουργός Οικονομικών από την πλευρά του, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την άριστη συνεργασία Κίνας-Ελλάδας στους τομείς του πολιτισμού, της ενέργειας, των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων και ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την εν γένει στάση της στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1