Εθνικά θέματα

10-6-2008

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ:
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ
- ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ


Ο Μέγας Αλέξανδρος αποτελεί την πιο ισχυρή γέφυρα φιλίας μεταξύ Ελλάδας-Ινδονησίας, μιας χώρας με πληθυσμό 260 εκατομμυρίων πολιτών. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση του Αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Γεώργιο Σούρλα με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας της Ινδονησίας, στη Βουλή.

Ο δεσμός αυτός επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι το Διεθνές Αεροδρόμιο της Β. Σουμάτρα, φέρει το όνομα του «Μεγάλου Αλεξάνδρου» από το 1930. Οι Ινδονήσιοι βουλευτές, μάλιστα, τόνισαν πως ο Μέγας Αλέξανδρος για το λαό τους θεωρείται «ένας Μέγας Ίων, άρα Μέγας Έλληνας».

Ο κ. Σούρλας ευχαρίστησε τους βουλευτές για τα φιλελληνικά τους αισθήματα και κυρίως για την ιδιαίτερη τιμή που αποδίδουν στο Μέγα Αλέξανδρο. Επίσης όσον αφορά στο ευχαρίστησε την Ινδονησία για την υποστήριξή της στο Κυπριακό καθώς και της ονομασίας της FYROM. Υποστήριξη που διέπεται από σεβασμό προς την διεθνή νομιμότητα που επιβάλλεται από τον Ο.Η.Ε.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής πρότεινε τη διεξαγωγή εκδήλωσης στην Ινδονησία προς τιμήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου και προσκάλεσε την Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία της Ινδονησίας να επισκεφτεί τη Βεργίνα.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1