Εθνικά θέματα

26-11-2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ


2008-11-26-Sourlas-JintaoΜε τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Hu Jintao συναντήθηκε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδας-Κίνας, κ. Γ. Σούρλας, κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κίνας στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο κ. Hu Jintao αναφέρθηκε εκτενώς στην καλή συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοβουλίων, στους αρχαίους πολιτισμούς που συνδέουν Ελλάδα και Κίνα ενώ έκανε ειδική αναφορά στον κ. Γ. Σούρλα ο οποίος, ως Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 4η Διακοινοβουλευτική Συνάντηση Ασίας-Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε, προ διμήνου, στο Πεκίνο με τη συμμετοχή 43 χωρών.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Hu Jintao, απεύθυνε εκ νέου πρόσκληση στους Έλληνες βουλευτές που μετέχουν στην Ομάδα Φιλίας, να επισκεφτούν τη χώρα του. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής απεδέχθη με ικανοποίηση την πρόταση και τόνισε πως σύντομα η ελληνική αποστολή της Ελλάδας θα επισκεφτεί την Κίνα.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1