Εθνικά θέματα

22-9-2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Κίνας κ. Γ. Σούρλα επισκέφτηκε, στη Βουλή, ο Κινέζος Πρέσβης κ. Luo Linquan προκειμένου να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις και την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Ο κ. Luo Linquan εκφράζοντας την Κινεζική πλευρά ευχαρίστησε την Ελληνική Κυβέρνηση και τους Έλληνες για την τεχνογνωσία και την εμπειρία που μετέδωσαν στην Κίνα και δήλωσε: «Η επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου δεν οφείλεται μόνο στους Κινέζους αλλά και σε όλους τους Έλληνες. Γι' αυτό μοιραζόμαστε τη χαρά της επιτυχίας με τους Έλληνες».

Ο κ. Σούρλας, αναφερόμενος στο ταξίδι που πραγματοποίησε στην Κίνα λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες προκειμένου να συμμετάσχει στην Ευρωασιατική Διάσκεψη, μετέφερε στον ο κ. Linquan τα αγωνιώδη συναισθήματα που μοιράστηκε τόσο με τον Κινέζο ομόλογό του για την διοργάνωση των Αγώνων και συνεχάρη τον Πρέσβη για την επιτυχή έκβασή τους.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής ως Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας των δύο χωρών, πρότεινε στον Κινέζο Πρέσβη την οργάνωση ενός διπλού συνεδρίου στην Αθήνα και το Πεκίνο, με θέμα «Ελλάδα- Κίνα: Οι αρχαιότεροι Πολιτισμοί» και στο οποίο θα συμμετάσχουν όλα τα μέλη της Ομάδας Φιλίας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και ο Πρέσβης της Κίνας αντάλλαξαν δώρα ενώ ο κ. Linquan προσέφερε συμβολικά στον κ. Σούρλα τη δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1