Εθνικά θέματα

20-6-2008

Ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

2008-06-20-kina-a

Στη Διακοινοβουλευτική Συνάντηση Ασίας - Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο με τη συμμετοχή 43 χωρών εκπροσώπησε την Ελλάδα ο Α' Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιος Σούρλας.

2008-06-20-kina-b

2008-06-20-kina-c

με το πρόεδρο Wu Bangguo του Εθνικού Κογκρέσου της Κίνας

Η Συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσέγγισης των χωρών των δύο ηπείρων σε θέματα οικονομίας, εμπορίου καθώς και πολιτισμού και κοινωνικών θεμάτων.

Ο κ. Σούρλας κατά την τοποθέτηση του υπογράμμισε την αναγκαιότητα ύπαρξης συνεχούς διαλόγου επί όλων των ζητημάτων, δεδομένου ότι αυτός είναι ο προσφορότερος τρόπος για την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα.

Τον διάλογο αυτό άλλωστε, τόνισε, η Ελλάδα τον κάνει πράξη, αναπτύσσοντας σχέσεις με 72 Κοινοβούλια σε όλο τον κόσμο με τη σύσταση των Ομάδων Φιλίας.

Ο κ. Σούρλας είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τους κ.κ. Wu Bangguo και Wang Zhaoguo, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο αντίστοιχα του Εθνικού Κογκρέσου της Κίνας το οποίο αποτελείται από 2.988 μέλη, αντιπροσώπους των 1.350.000.000 Κινέζων.

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Εθνικού Κογκρέσου εξέφρασαν την μεγάλη εκτίμηση τους για την Ελλάδα και ευχαρίστησαν την χώρα μας για την σημαντική συνδρομή της στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, που αποτελούν για το Πεκίνο ένα γεγονός κορυφαίου ενδιαφέροντος .

Επίσης έκαναν δεκτή την υποβληθείσα πρόταση του Γ. Σούρλα ως Προέδρου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κίνας για την πραγματοποίηση Διεθνούς Συνεδρίου στην Αθήνα και το Πεκίνο για την προβολή των σπουδαίων πολιτισμών των δύο χωρών και την προώθηση συνεργασίας των λαών τους.

Ο κ. Σούρλας συνοψίζοντας τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα αυτής της σπουδαίας συνάντησης, υπογράμμισε ότι δικαιολογημένα πρέπει κανείς να αισθάνεται περήφανος όταν η Ελλάδα χαίρει εκτίμησης και θαυμασμού μιας τόσο μεγάλης και ισχυρής χώρας, της Κίνας, όχι μόνο για το παρελθόν της αλλά και για την διεθνώς δραστήρια παρουσία της σήμερα και την διαγραφόμενη ευοίωνη προοπτική συνέχειας της προσφορά της στο μέλλον.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1