Εθνικά θέματα

8-3-2007

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΜΕ ΚΟΡΕΑΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

2007-03-08-koreates-vouleftes

Στις 8/3/2007 πραγματοποιήθηκε στο Κοινοβούλιο συνάντηση μεταξύ του του Αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα, με βουλευτές από την Ομάδα Φιλίας της Νοτίου Κορέας. Οι Κορεάτες βουλευτές, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την Ελλάδα σχετικά με την συμπαράσταση και συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο της Κορέας (1950-53).

Οι βουλευτές της Ν. Κορέας τόνισαν με έμφαση ότι τους δύο λαούς τους ενώνει το αίμα των αγώνων αφού στη χώρα τους υπηρέτησαν πάνω από 10.000 έλληνες και εξ΄ αυτών έπεσαν στο πεδίο της μάχης 186. Ζωντανή κρατά τη μνήμη αυτής της αλληλεγγύης το γεγονός της ανέγερσης μνημείων τόσο στη Κορέα όσο και στην Ελλάδα (στη περιοχή Παπάγου), το οποίο ανεγέρθηκε με χρήματα της Κυβέρνησης της Κορέας. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα πολιτιστικά θέματα και τη μεγάλη ιστορική προσφορά της Ελλάδας στη Δημοκρατία και την τέχνη.

Οι Κορεάτες βουλευτές τόνισαν στον κ. Σούρλα ότι θα συμβάλλουν στην ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη των σχέσεων με την Ελλάδα με σημαντικές επενδύσεις που θα γίνουν στη χώρα μας ενώ δήλωσαν θαυμαστές του ελληνικού πολιτισμού και «μαθητές της Δημοκρατίας» που γεννήθηκε στην Ελλάδα πριν 2.500 χρόνια.

Other-Shortcuts-Metro-icon 16x ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΚΟΡΕΑΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1