Εθνικά θέματα

8-3-2007

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΚΟΡΕΑΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Δύο σημαντικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Κοινοβούλιο μεταξύ του Αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα, ο οποίος είχε επαφές με τον Καναδό Πρόεδρο της Βουλής κ. P. Milliken και βουλευτές από την Ομάδα Φιλίας της Κορέας.

Τον Καναδό Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων συνόδευε ο Ελληνικής καταγωγής Βουλευτής κ. John Cannis. Να σημειωθεί ότι το Καναδικό Κοινοβούλιο διαθέτει έξι βουλευτές ελληνικής καταγωγής εκ των οποίων ο ένας είναι ο Υπουργός Υγείας της χώρας.

Ο κ. Σούρλας με την ιδιότητά του και ως υπευθύνου για τις Ομάδες Φιλίας με βουλευτές από τα Κοινοβούλια όλου του κόσμου αναφέρθηκε στη συνεργασία με τα μέλη των δύο Κοινοβουλίων ενώ με ικανοποίηση άκουσε τον Καναδό Πρόεδρο να αναφέρεται στη δημιουργική παρουσία των Ελλήνων στη χώρα του.

Επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας συναντήθηκε με την Ομάδα Φιλίας της Νότιας Κορέας και οι Κορεάτες βουλευτές, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την Ελλάδα σχετικά με την συμπαράσταση και συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο της Κορέας (1950-53).

Οι βουλευτές της Ν. Κορέας τόνισαν με έμφαση ότι τους δύο λαούς τους ενώνει το αίμα των αγώνων αφού στη χώρα τους υπηρέτησαν πάνω από 10.000 έλληνες και εξ΄ αυτών έπεσαν στο πεδίο της μάχης 186. Ζωντανή κρατά τη μνήμη αυτής της αλληλεγγύης το γεγονός της ανέγερσης μνημείων τόσο στη Κορέα όσο και στην Ελλάδα (στη περιοχή Παπάγου), το οποίο ανεγέρθηκε με χρήματα της Κυβέρνησης της Κορέας. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα πολιτιστικά θέματα και τη μεγάλη ιστορική προσφορά της Ελλάδας στη Δημοκρατία και την τέχνη.

Οι Κορεάτες βουλευτές τόνισαν στον κ. Σούρλα ότι θα συμβάλλουν στην ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη των σχέσεων με την Ελλάδα με σημαντικές επενδύσεις που θα γίνουν στη χώρα μας ενώ δήλωσαν θαυμαστές του ελληνικού πολιτισμού και «μαθητές της Δημοκρατίας» που γεννήθηκε στην Ελλάδα πριν 2.500 χρόνια.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1