Εθνικά θέματα

1-2-2007

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΦΓΑΝΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

2007-02-01-ypfyp-afganistanΟ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας με τον Υφυπουργό Πολιτισμού του Αφγανιστάν κ. Ομάρ Σουλτάν

Προσωπική πρόσκληση να επισκεφθεί το Αφγανιστάν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Σούρλας, απηύθυνε ο Υφυπουργός Πολιτισμού του Αφγανιστάν Ομάρ Σουλτάν ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Σούρλα στο γραφείο του στη Βουλή.

Κατά τη συνάντησή τους ο κ. Σουλτάν ευχαρίστησε για τη συνδρομή της Ελλάδας στον εκδημοκρατισμό της χώρας του, ενώ επισήμανε τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών. Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Ομάρ Σουλτάν έχοντας σπουδάσει αρχαιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι ένας ένθερμος φίλος της χώρας μας και ως αρχαιολόγος έχει ανασκάψει στη Βεργίνα και το Δίον κοντά στον αείμνηστο καθηγητή Μανώλη Ανδρόνικο.

Ιδιαίτερα οι Σούρλας και Σουλτάν συζήτησαν το θέμα των ναρκωτικών δεδομένου ότι το Αφγανιστάν είναι η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα ηρωίνης στον κόσμο γιατί παράγεται εκεί το 92%.

Η συζήτηση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχετικά με τα νεώτερα στοιχεία που αφορούν την καλλιέργεια της οπιοπαπαρούνας και τα οποία επιβεβαίωσε ο Αφγανός Υπουργός.

Ωστόσο, πάντως για το θέμα αυτό, θα δοθεί η δυνατότητα κατά την επίσκεψη του κ. Σούρλα στο Αφγανιστάν που θα πραγματοποιηθεί εντός του Μαρτίου και με την παράλληλη ιδιότητα του Προέδρου του Αντιναρκωτικού Μετώπου, να συζητήσουν εκτενώς το θέμα με τον αρμόδιο Υπουργό για τα ναρκωτικά κ. Αμπίτ Καντί, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κανουνί καθώς επίσης και με τον Αφγανό Πρόεδρο Δημοκρατίας κ. Χαμίντ Καρζάι.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1