Εθνικά θέματα

8-12-2006

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΛΙΒΑΝΟΥ

2006-12-8-antiprosopeia-livanouΤη συμπαράσταση της Βουλής των Ελλήνων στο δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το Κοινοβούλιο του Λιβάνου κ. Γιώργος Σούρλας κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με αντιπροσωπεία από τον Λίβανο, αποτελούμενη από τον βουλευτή κ. Ali Bazzi και τον Γενικό Γραμματέα του Λιβανικού Κομμουνιστικού Κόμματος κ. Khaled Hedada.

Ο κ. Σούρλας, αφού ενημερώθηκε διεξοδικά από τους Λιβανέζους πολιτικούς για την κρίση που επικρατεί σήμερα στη φίλη χώρα και στην ευρύτερη περιοχή, επεσήμανε ότι «τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν προς όφελος του λαού του Λιβάνου και της ειρήνευσης της περιοχής μόνο εάν μπορέσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι θρησκευτικές ομάδες να παραμερίσουν το φανατισμό και να συνδιαλλαγούν με πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας, ώστε να κατακτήσει ο Λίβανος το ρόλο που του αρμόζει στο χώρο της εγγύς Ανατολής».

«Πρέπει να μάθουν οι πολιτικοί να σέβονται ολόκληρο το λαό, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και θρησκευτικών πεποιθήσεων, και να συμβάλλουν ώστε να απαμβλύνονται τα πάθη και οι εμφύλιες έριδες», τόνισε ο κ. Σούρλας.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ελληνο-λιβανικής Ομάδας Φιλίας υπογράμμισε το ενδιαφέρον των βουλευτών μελών της Ομάδας Φιλίας, καθώς και του ιδίου προσωπικά, για ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο Κοινοβουλίων με στενότερη συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ τους, ενώ προσκάλεσε την Ομάδα Φιλίας του Λιβανικού Κοινοβουλίου να επισκεφθεί τη Βουλή των Ελλήνων αμέσως μετά τη συγκρότησή της που αναμένεται στο προσεχές διάστημα.

Οι Λιβανέζοι πολιτικοί χαρακτήρισαν τη συνάντηση ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη συμπαράσταση της χώρας μας τόσο σε πολιτικό όσο και σε ανθρωπιστικό επίπεδο και τόνισαν ότι προσβλέπουν στο σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην εύφλεκτη περιοχή της εγγύς Ανατολής.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν, επίσης, τα μέλη της Ομάδας Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το Κοινοβούλιο του Λιβάνου κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος –βουλευτής του ΠΑΣΟΚ– και κυρία Βέρα Νικολαΐδου –βουλευτής του ΚΚΕ– με πρόσκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του οποίου επισκέπτεται τη χώρα μας η Λιβανική Αντιπροσωπεία.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1