Εθνικά θέματα

20–25 Φεβρουαρίου 2006

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΑΔΑΣ ΦΙΛΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΡΩΣΙΑΣ

 2006-02-25-omada-filias-rosia

Συνάντηση με την Ομάδα Φιλίας της Ρωσίας είχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2006, με κυρίαρχα θέματα τις κοινές δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών.

Επικεφαλής της Ρωσικής Αντιπροσωπείας ήταν ο Ιβάν Σαβίδης Ελληνικής καταγωγής που είναι και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον προϋπολογισμό και τους φόρους ενώ είναι παράλληλα μέλος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) στην οποία ανήκουν βουλευτές Ελληνικής καταγωγής από όλο τον κόσμο. Μετείχαν επίσης οι Βουλευτές ο Μ. Kαλμετίεβ, Ν. Λιτβίνoβ, Α. Κρουτόβ και Β. Βισνάκοβα.

Ο κ. Σούρλας τόνισε μεταξύ άλλων την ιδιαίτερη σημασία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Μόσχα αλλά και υπουργών της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας τη σύσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών αλλά και το ρόλο της Κοινοβουλευτικής και Οικονομικής Διπλωματίας.
• Η στάση Ελλάδας και Ρωσίας απέναντι στα θέματα που αφορούν τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, δείχνει ότι υπάρχουν κοινοί στόχοι δράσης - τόνισε ο κ. Σούρλας, επισημαίνοντας πως αυτές οι συναντήσεις πρέπει να πυκνώσουν.
• Επιθυμία μας, πρόσθεσε, είναι να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες όπως ο Πολιτισμός, η διάδοση της γλώσσας, οι οικονομικές σχέσεις.
• Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι η ρωσική γλώσσα διδάσκεται, σε πέντε Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η Ρωσική αντιπροσωπεία ζήτησε να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την κατάθεση προτάσεων νόμων και για το Ευρωσύνταγμα. Επίσης ζήτησε τη συνδρομή της Ομάδας Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου ώστε να προωθηθεί η πρωτοβουλία διδασκαλίας της Ρωσικής γλώσσας ως μάθημα κατ' επιλογήν.

Η σύνθεση της Αντιπροσωπείας της Ομάδας Φιλίας είναι η ακόλουθη:
Mr. Ivan SAVVIDI επικεφαλής Πρόεδρος της Ο.Φ., Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για προϋπολογισμό και φόρους
Mr Vladimir GORBACHEV 'Α Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για ενέργεια, μεταφορές και επικοινωνίες
Mr. Mars KALMETIEV Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την αστική, ποινική, διαιτητική και δικονομική νομοθεσία
Mr. Vener KAMALETDINOV Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον κανονισμό και οργανωτικά θέματα της Κρατικής Ντούμας
Mr. Nikolay LITVINOV Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για ενέργεια, μεταφορές και επικοινωνίες
Mr. Alexandre KRUTOV Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για ηθικά θέματα
Mrs. Vera VISHNYAKOVA Σύμβουλος της Δ/νσης Διεθνών Σχέσεων της Κρατικής Ντούμας

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1