Εθνικά θέματα

07-02-2006

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Γ. ΣΟΥΡΛΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

 2006-02-07-omada-filias-voulgaria

Συνάντηση με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Βουλγαρίας -Ελλάδας, είχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας προκειμένου να συζητήσουν θέματα συνεργασίας των δυο Κοινοβουλίων και να αναπτύξουν περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ των Ομάδων Φιλίας των δυο χωρών.

Επικεφαλής της Βουλγαρικής αντιπροσωπείας ήταν ο βουλευτής του κόμματος «Συνασπισμός για τη Βουλγαρία» Γκ. Γιουρούκοβ (Georgi Vladimirof YURUKOV), ενώ στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται οι βουλευτές:
• Πλ. Ράντσεβ (Plamen Gueorguiev RANTCHEV), βουλευτής του κόμματος «Συνασπισμός για τη Βουλγαρία» και
• Αλ. Ιμάμοβ (Aliosman Ibraim IMAMOV), βουλευτής του κόμματος «Κίνηση για τα Δικαιώματα και την Ελευθερία».

Στη συνάντηση με τον κ. Σούρλα μίλησαν για συνεργασία σε επίπεδο διμερών συμφωνιών (Παιδείας, θαλασσίων ερευνών κ.α.) ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη αξιοποίησης των κοινών χρηματοδοτικών πρωτοκόλλων στα πλαίσια ένταξης της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Σούρλας μίλησε για την αναγκαιότητα της Διαβαλκανικής Συνεργασίας καθώς και για την ενίσχυση της διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας στα Πανεπιστήμια της Βουλγαρίας. Μάλιστα, ο πρέσβης της χώρας που συνόδευσε τα μέλη της κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Βουλγαρίας - Ελλάδας προσκάλεσε το κ. Σούρλα να επισκεφθεί τη Σόφια.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1