Εθνικά θέματα

Αθήνα 30-1-06

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ

 

2006-01-30-antiproedro-tailandis-1  2006-01-30-antiproedro-tailandis-2 

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ταϊλάνδης με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Βουλής της χώρας Κ. Νιροη Wisitythasart είχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Κ. Γιώργος Σούρλας.

Ο Κ. Wisitythasart ευχαρίστησε την Ελλάδα γιατί -όπως τόνισε ήταν η πρώτη χώρα που μετέφερε μεγάλη ιατροφαρμακευτική βοήθεια στα θύματα του τσουνάμι στην Ταϊλάνδη ,ανάμεσα σε πολλές άλλες χώρες, ενώ υπογράμμισε ότι οι Ταϊλανδοί γνώρισαν την Ελλάδα - ακόμα περισσότερο –λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης ευχήθηκε για ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών και μίλησε για τουριστική αλλά και επιστημονική συνεργασία.

Μάλιστα, μετά από πρόταση του Αντιπροέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου Κ. Σούρλα για δημιουργία Ομάδας Φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Ταϊλάνδης για ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δυο Κοινοβουλίων ο Ταϊλανδός ομόλογός του αποδέχθηκε την πρόταση η οποία θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο ης άριστες σχέσεις των δυο πλευρών.

Ο κ. Σούρλας μιλώντας στην πολυμελή αντιπροσωπεία υπογράμμισε την ανάγκη για μεγαλύτερη συνεργασία σε τουριστικό και ναυτιλιακό επίπεδο ενώ ευχαρίστησε την κυβέρνηση της χώρας της N.A. Ασίας για τη θέση Που πήρε στο Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά. Μάλιστα, τόνισε την πρωτοβουλία για την έδρα Νεοελληνικής γλώσσας στο Ταϊλανδικό πανεπιστήμιο Ramkhamhaeng και χαιρέτισε το αίτημα για την απόσπαση Έλληνα καθηγητή προκειμένου να διδάξει το επόμενο Ακαδημαϊκό έτος στον Τομέα Νεοελληνικής γλώσσας του τμήματος Δυτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου.

Τέλος, ο κ. Σούρλας αποδέχθηκε πρόταση του Ταϊλανδού Αντιπροέδρου να επισκεφθεί τη χώρα της Ν.Α Ασίας.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1