Εθνικά θέματα

19-9-2005

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΣΝΙΑ - ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ

 2005-9-19-vouleftes-vosnia-ergeg

Συνάντηση με 15 Βουλευτές από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη είχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας, ο οποίος τους ενημέρωσε για τη λειτουργία του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Σούρλας στη συνάντηση που είχε στη Βουλή υπογράμμισε στα 15 μέλη του Βοσνιακού Κοινοβουλίου τις καλές σχέσεις των δύο χωρών τονίζοντας ότι από το 2001 διδάσκεται η ελληνική γλώσσα στο Σεράγεβο και τη Μπάνια Λούκα, λειτουργούν μορφωτικά κέντρα και χορηγούνται υποτροφίες από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Πολιτισμού για τη φοίτηση σε Ελληνικά Πανεπιστήμια Βόσνιων Φοιτητών.

Επεσήμανε επίσης την πολύ καλή στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες καθώς και τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας από τα Υπουργεία Παιδείας, Δημόσιας Τάξης, αλλά και την αναπτυξιακή βοήθεια για την ανοικοδόμηση σχολείων και νοσοκομείων και την επισκευή ναών.

«Η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη της Βοσνίας στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση – τόνισε ο κ. Σούρλας – αλλά το κυρίαρχο είναι το πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί η Βοσνία στους ρυθμούς της Ευρωπαϊκής οικογένειας».

Από την πλευρά του Περιφερειακού Κοινοβουλίου του Μπρίτσκο ο Πρόεδρός του κ. Τόμιτς μίλησε για τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών, για την Ευρωπαϊκή προοπτική της Βοσνίας, ενώ ζήτησε τη συνδρομή της Ελλάδας , ώστε να λυθεί το θέμα θεώρησης των διαβατηρίων τους.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1