Εθνικά θέματα

1-7-2008

Ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

2008-07-01-kypros-padee


Στην Κύπρο βρίσκεται από σήμερα ο Α' Αντιπρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Σούρλας, συνοδευόμενος από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των βουλευτών ελληνικής καταγωγής του εξωτερικού.

2007-01-12-proedro-kyprianouΠρόκειται για βουλευτές-μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), που αποτελείται από 152 βουλευτές μεταξύ των οποίων βρίσκονται Πρωθυπουργοί, Υπουργοί και Γερουσιαστές.

Σήμερα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής τους στην Κύπρο, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας και η αντιπροσωπεία της Πα.Δ.Ε.Ε συναντώνται με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μάριο Καρογιάν και τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β΄ στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει περιήγηση στην Κύπρο προκειμένου οι βουλευτές να διαπιστώσουν «ιδίοις όμασι» το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη η χώρα από την εισβολή, τις συνέπειας της οποίας βιώνει η χώρα ακόμα και σήμερα.

Αύριο, Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Κυπριανού, τον Πρόεδρο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και τα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών, την Δήμαρχο Λευκωσίας κα. Ελένη Μαύρου και τον Δήμαρχο Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανό.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής τους στην Κύπρο, ο κ. Γ. Σούρλας και τα μέλη του Δ.Σ. της Πα. Δ.Ε.Ε. θα μεταβούν στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας όπου θα διεξαχθεί Περιφερειακή Συνεδρίαση της Πα.Δ.Ε.Ε. με βουλευτές ελληνικής καταγωγής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Την έναρξη της Συνεδριάσεως θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε κ. Δημήτριος Γιάνναρος ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Υπεύθυνος για την Πα.Δ.Ε.Ε κ. Γ. Σούρλας.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1