Εθνικά θέματα

24/03/2006

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ κ. ΣΟΥΡΛΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
- ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗ Ν. ΙΩΝΙΑ


Συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Αυστραλία ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας επισκέφτηκε το Σίδνεϋ όπου είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό ο οποίος τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της Εκκλησίας στη Νέα Ήπειρο και τον ξενάγησε στη Θεολογική Σχολή, Πανεπιστημιακού επιπέδου, που συντηρεί η Αρχιεπισκοπή.

Ακολούθως, επισκέφθηκε τη Βουλή της Πολιτείας του Σίδνεϋ όπου είχε συναντήσεις με το Πρόεδρο της Πολιτειακής Βουλής, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής και με Βουλευτές Ελληνικής καταγωγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 20 Βουλευτές Ελληνικής καταγωγής που εκλέγονται στην Αυστραλία οι 7 κατέχουν θέσεις Υπουργών. Μάλιστα ένας εξ αυτών ο κ. Ορκόπουλος Μιλτιάδης, Υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων, κατάγεται από τη Ν. Ιωνία Μαγνησίας. Με τον κ. Ορκόπουλο ο κ. Σούρλας είχε ιδιαίτερη φιλική συνάντηση και τον ενημέρωσε για γενικότερα θέματα αλλά και για θέματα που αφορούν στη Μαγνησία.

Ο κ. Σούρλας με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) κ. Δ. Γιάνναρο είχαν κοινή συνάντηση με τους Βουλευτές Ελληνικής καταγωγής με τους οποίους συζήτησαν για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και την προώθησή τους καθώς και για ζητήματα του Ελληνισμού της Αυστραλίας ο οποίος αριθμεί 300.000 περίπου.

Την ημέρα της Εθνικής εορτής ο κ. Σούρλας προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην παρέλαση και θα καταθέσει στεφάνι εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων.

Στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των οργανώσεων των ομογενών της Αυστραλίας.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1