Εθνικά θέματα

Αθήνα, 27 Μαϊου & Βελεστίνο 28 Μαϊου 2005

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΕΙΚΟΣΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ
ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗ

 

Υπό την προεδρία του Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γιώργου Σούρλα άρχισαν την Παρασκευή 27 Μαΐου οι εργασίες της ημερίδας «Για τη συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» με τους εκλεγμένους Ελληνικής καταγωγής βουλευτές. Στις εργασίες της ημερίδας, όπου συμμετείχαν 20 βουλευτές ελληνικής καταγωγής.

Πρόκειται για είκοσι βουλευτές Ελληνικής καταγωγής από την Ρουμανία την Αλβανία και την Ουκρανία, οι οποίοι ύστερα από την πρωτοβουλία του κ. Σούρλα αρμοδίου για την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), συζήτησαν διεξοδικά κρίσιμα θέματα ευημερίας, ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στη περιοχή αλλά και θέματα πολιτισμού και παιδείας.

Οι εργασίες της ημερίδας ξεκίνησαν στις 10.30 στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής με χαιρετισμό της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Άννας Μπενάκη -Ψαρούδα. Ακολούθησε ενημέρωση από τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη ενώ μίλησε και η υπουργός Παιδείας κ. Μαριέτα Γιαννάκου .

Ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας μίλησε για την οικοδόμηση κλίματος ασφάλειας στην περιοχή, αλλά και για την πολιτιστική και οικονομική συνεργασία των λαών της Βαλκανικής και ευρύτερα του Ν.Α. βραχίονα της Ευρώπης όπως τον οραματίστηκε 200 χρόνια πριν ο Ρήγας Βελεστινλής.

Ο κ. Σούρλας αναφέρθηκε επίσης και στην προετοιμασία του 1ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της ΠΑΔΕΕ που θα πραγματοποιηθεί το 2006 στην Αθήνα. Επεσήμανε ότι το Φόρουμ αυτό, αποτελεί ταυτόχρονα και μία προσυνεδριακή συνάντηση. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συναντήσεις με βουλευτές των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Ευρώπης και της Ασίας.

Επίσης συνεχάρη τους βουλευτές για την πολιτική τους ανέλιξη στα κοινοβούλια των χωρών όπου ζουν. Επεσήμανε ότι οι βουλευτές Ελληνικής καταγωγής αποτελούν τις πλέον ισχυρές και δημιουργικές «γέφυρες» μεταξύ των κοινοβουλίων που εκλέγονται και της χώρας μας από την οποία έλκουν την καταγωγή τους.

Η Διοίκηση της ΠΑΔΕΕ, από την πλευρά της, εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί απέκτησε νομική υπόσταση αφού πλέον θα λειτουργεί με δικό της καταστατικό σε συνεργασία με τη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι τις εργασίες της Ημερίδας παρακολούθησαν και τα Προεδρεία των Ομάδων Φιλίας του Κοινοβουλίου.

Με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γιώργου Σούρλα, αρμοδίου για την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση του Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) – δηλαδή την Ένωση στην οποία μετέχουν οι βουλευτές Ελληνικής καταγωγής ανά τον κόσμο (ας σημειωθεί, ότι υπερβαίνουν σε αριθμό τους 150, σε όλο τον κόσμο) – το Σάββατο 28 Μαΐου βουλευτές Ελληνικής καταγωγής από χώρες της Ν.Α Ευρώπης και συγκεκριμένα από την Αλβανία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Βουλγαρία, επισκέφθηκαν τη γενέτειρα του Ρήγα το Βελεστίνο για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εμπνευστή της διαβαλκανικής συνεργασίας.

Οι βουλευτές ελληνικής καταγωγής, στο πλαίσιο της ημερίδας, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της πόλης, το σπίτι του Ρήγα και κατέθεσαν στεφάνι στον ανδριάντα του. Ακολούθησαν ομιλίες στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου. Το πρόγραμμα επίσης περιείχε ξενάγηση στο σπίτι του Ρήγα, και εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Βελεστίνου.

 2005-05-28-velestino-voulef-ehh-katag

FORUM ΝΑ Ευρώπης, ΠΑΔΕΕ. ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ 28-05-05. Στο σπίτι του Ρήγα με ομιλητή τον Γυμνασιάρχη κ. Δημήτρη Παπανικολάου.

 

Σχετικά δελτία τύπου:
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΤΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ
ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Γ.ΣΟΥΡΛΑ ΕΙΚΟΣΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗ
ΠΡΟΤΑΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1