Εθνικά θέματα

20-7-2007

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ

2007-07-20-dimotis-paralimniou-1   
 2007-07-20-dimotis-paralimniou-2  
 2007-07-20-dimotis-paralimniou-3  

Επίτιμος δημότης ανακηρύχθηκε στην Κύπρο ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας. Η εκδήλωση ανακήρυξης του έγινε στον ιστορικό δήμο Παραλιμνίου, ακριβώς πάνω στην «πράσινη γραμμή», μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο απ' όλες τις περιοχές της ελεύθερης Κύπρου και όπως τόνισε ο δήμαρχος Παραλιμνίου Α. Ευαγγέλου «η τιμή στο πρόσωπο του Γιώργου Σούρλα αποδίδεται για τη συμβολή του στα θέματα του Κυπριακού Ελληνισμού και την αλληλεγγύη του για όλα όσα ενώνουν τη μεγαλόνησο με την Ελλάδα».

Ο κ. Σούρλας εκπροσωπώντας την Ελληνική Βουλή ήταν το κεντρικό πρόσωπο στις εκδηλώσεις μνήμης του Παραλιμνίου, σε απόσταση αναπνοής από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, παρέστη σε κεντρική εκδήλωση για τους πεσόντες αλλά και τους αγνοούμενους του 1974 στο αμφιθέατρο του Δήμου Παραλιμνίου. Μίλησε για τους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού, για τη μεγάλη διεθνή εκκρεμότητα να βρίσκεται η Κύπρος χωρισμένη στα δύο, για το δαλτονισμό της Δύσης και για την υποχρέωση του πολιτισμένου κόσμου να σκύψει πάνω στις αξίες του ανθρωπισμού ώστε να δοθούν πειστικές απαντήσεις στο θέμα των αγνοουμένων-αιχμαλώτων καθώς και στα αναπάντητα μέχρι σήμερα, επί 33 χρόνια, ερωτήματα που βασανίζουν τους συγγενείς των αδήλωτων αιχμαλώτων του Αττίλα.

Όπως τόνισε ο κ. Σούρλας, «γέφυρα φιλίας» ανάμεσα στη μεγαλόνησο και την Ελλάδα αποτελούν οι Κύπριοι της Μαγνησίας για το αθόρυβο και δημιουργικό τους έργο με Πρόεδρο τον καταξιωμένο – όπως είπε καθηγητή κ. Αδάμο Μουζούρη ο οποίος και παρέστη σε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων παρευρέθηκε επίσης στην έναρξη λαμπαδηδρομίας των Εφέδρων Καταδρομέων, στο Εθνικό μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά την Τουρκική εισβολή του '74 στον Άγιο Γεώργιο Παραλιμνίου χωροστατούντος του μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου Σεβασμιώτατου Βασιλείου ενώ εγκαινίασε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τον ήρωα Νίκο Ψαρά και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

Ο κ. Σούρλας έδωσε το δικό του παρών σε εκδηλώσεις στο Πάρκο Πεσόντων και Αγνοουμένων Παραλιμνίου αλλά και στο Δημοτικό Μέγαρο όπου έλαβε χώρα αφιέρωμα για τους πρωταγωνιστές και τους ήρωες των δραματικών γεγονότων της Τουρκικής εισβολής.

Ένα μακρύ οδοιπορικό κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης, όπου είναι έντονη η στρατιωτική παρουσία, αλλά κι οι επαφές που πραγματοποίησε με βουλευτές και υπουργούς της Κυπριακής Δημοκρατίας σηματοδότησαν την τριήμερη επίσημη επίσκεψη του Γ. Σούρλα στη μαρτυρική μεγαλόνησο.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1