Εθνικά θέματα

23-5-2007

Ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗΣ

2007-05-23-synodo-koinovouliwn-na-evrwpis-1

Με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε στο Νέουμ της Βοσνίας Συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλίων των κρατών -μελών της Αδριατικής και Ιονίου. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας ενώ μετείχαν τα Προεδρεία των Κοινοβουλίων της Ιταλίας της Κροατίας , του Μαυροβουνίου, της Boσvίας και της Σλοβενίας .

2007-05-23-synodo-koinovouliwn-na-evrwpis-2Αξίζει να σημειωθεί ότι έγιναν δεκτές οι εισηγήσεις του κ. Σούρλα για λειτουργικά και οργανωτικά θέματα της Συνάντησης, ενώ οι βασικές προτεραιότητες αφορούσαν τις θαλάσσιες μεταφορές, την προστασία της θάλασσας και του οικοσυστήματος και τον τουρισμό.

Ο κ. Σούρλας στο περιθώριο της Συνόδου είχε συναντήσεις με τον Ιταλό ομόλογό του κ. Κάρλο Λεόνι, τον Πρόεδρο της Βουλής του Μαυροβουνίου κ. Ράνκο Κριβόκαπιτς, και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής της Κροατίας Κ. Λούκα Μπέμπιτς.
Ο κ. Σούρλας τόνισε τις πρωτοβουλίες της χώρας μας και τα σχέδια δράσης για το περιβάλλον καθώς και το σεβασμό στο υδάτινο οικοσύστημα.

Επίσης δόθηκε η δυνατότητα να τονίσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την ένταξη όλων των χωρών των Βαλκανίων. «Η Ελλάδα-υπογράμμισε ο κ. Σούρλας- προς την κατεύθυνση αυτή έπαιξεπρωταγωνιστικό ρόλο σχετικά με την ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας. Θα συνεχίσει να παρεμβαίνει για να ενταχθούν όλες οι χώρες της Ν.Α Ευρώπης και παρότρυνε τις ηγεσίες των χωρών αυτών να προετοιμαστούν προς την κατεύθυνση αυτή».

attacment2-32x32

Ομιλία Γ. Σούρλα

 

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1