Εθνικά θέματα

11/9/2006

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ

 2006-9-11-omospondoia-mesi-anatoli

Τα μέλη του Προεδρείου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, συναντήθηκαν χθες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιώργο Σούρλα και του εξέθεσαν τα αιτήματά τους για την κρίση στη Μέση Ανατολή και τα δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά τις πρόσφατες πολεμικές επιχειρήσεις στο Λίβανο.

Στη συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι από συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες του Λιβάνου, της Συρίας, του Ιράν, της Κούβας και της Τουρκίας.

Ο εκπρόσωπος του Λιβάνου Αμπντουλάχ Κάστρο μετέφερε στον κ. Σούρλα τα αιτήματα των εργαζομένων της χώρας του προς την Ελλάδα για υποστήριξη του Λιβάνου σε θέματα υποδομών, σχολικής εκπαίδευσης, προσφύγων, αλλά και τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της χώρας του σε πόσιμο νερό.

Ο Σύρος εκπρόσωπος Αντίπ Μιρό τόνισε την ανάγκη να διαβιβαστεί στην Διεθνή Κοινότητα το αίτημα πολλών Αραβικών χωρών της Μέσης Ανατολής για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας αφού τόνισε ότι είναι σημαντικό οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να μην αγωνίζονται μόνο για τα συντεχνιακά τους θέματα, αλλά να δείχνουν μια γενικότερη ευαισθησία σε υποθέσεις που αφορούν όλους μας, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή πήρε ξεκάθαρη θέση και από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος ζήτησε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες.

Είπε επίσης, ότι το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έστειλε στην εύφλεκτη περιοχή σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια όπως και πολλές άλλες οργανώσεις έσπευσαν να βοηθήσουν υλικά και ηθικά. «Στη χώρα μας γεννήθηκε η Δημοκρατία πριν 2.500 χρόνια» - τόνισε ο κ. Σούρλας. Και συμπλήρωσε: «Είμαστε μια χώρα που πιστεύει στον διάλογο. Γνωρίζουμε λοιπόν ότι ο πόλεμος δεν έχει θέση στη σύγχρονη πραγματικότητα και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Ελλάδα θέλει να ειρηνεύσει αυτή η περιοχή και να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του Λιβάνου».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1