Εθνικά θέματα

3-12-2004

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Γ.ΣΟΥΡΛΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Σ.Α.Ε.  κ. Α. ΑΘΕΝΣ

 

2004-12-3 proedro SAE 

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας υπεύθυνος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, δηλαδή των 170 Βουλευτών ανά τον κόσμο ελληνικής καταγωγής, συναντήθηκε με τον κ. ΄Αθενς Πρόεδρο του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού και συζήτησαν ζητήματα που αφορούν στον συντονισμό για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό της συνάντησης ο κ. ΄Αθενς αναφέρθηκε εκτενώς στις παρεμβάσεις που έκανε στην πολιτική ηγεσία των Η.Π.Α. μετά την απροσδόκητη αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία».

Επισήμανε ότι οι Η.Π.Α. μετά τις παρεμβάσεις αυτές και κυρίως του ΄Ελληνα Πρωθυπουργού μεταβάλλει τη στάση της και θα υποστηρίξουν την εξεύρεση μιας κοινής αποδεκτής λύσης μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων.

Επίσης ο κ. ΄Αθενς ο οποίος ήρθε σήμερα από την Κωνσταντινούπολη ενημέρωσε τον κ. Σούρλα για τις αντιδράσεις της Τουρκίας ως προς την οικουμενικότητα του Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως. Εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η Αμερικανική Κυβέρνηση πήρε σαφή θέση υπέρ της οικουμενικότητας του Πατριαρχείου και τόνισε ότι οι Απόδημοι ΄Ελληνες θα αγωνιστούν ακόμη μία φορά για τη στήριξη του Πατριαρχείου μας.

Ο κ. Σούρλας ευχαρίστησε τον κ. ΄Αθενς για την συμβολή του στον απόδημο ελληνισμό και στη στήριξη των εθνικών μας θεμάτων.

Για την αξιοποίηση του έργου των βουλευτών Ελληνικής καταγωγής ανά τον κόσμο (Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού ) και του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) , ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ Γιώργος Σούρλας είχε πολύωρη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΑΕ κ. Άντριου Άθενς.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων των δύο οργάνων με συμμετοχή του υπουργείου Εξωτερικών για την οργάνωση Παγκοσμίου Συνεδρίου για τον Ελληνισμό .

Στο Διεθνές Συνέδριο θα μετάσχουν κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες που έχουν αναπτύξει κοινή δράση για τα στρατηγικά συμφέροντα του Ελληνισμού και θα έχει άξονα τις προσπάθειες για αποτελεσματικότερη προώθηση των συμφερόντων του Ελληνισμού ανά τον κόσμο. Παράλληλα , θα εξεταστούν και οι τρόποι αξιοποίησης κρισίμων θεμάτων στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει η Βουλή με την ΠΑΔΕΕ.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1