Εθνικά θέματα

28-10-2013

Γ. Σούρλας: Ακόμη μια επέτειος με άταφους πεσόντες και ομαδικούς τάφους


2012-10-26-Kleisoura-3Ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων, Γ. Σούρλας που παρέστη στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Βόρεια Ήπειρο, δήλωσε:

«Γιορτάζουμε ακόμη μια επέτειο του έπους 1940-41, ενώ παραμένουν επί 73 χρόνια άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι πατριώτες που έπεσαν μαχόμενοι στη Βόρεια Ήπειρο κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο.

Γιορτάζουμε ενώ βρίσκονται επί 73 χρόνια σε ομαδικούς τάφους στην Πρεμετή με 1400 και στην Κλεισούρα με 400 μαχητές, με διάσπαρτα τα οστά τους στα πεδία των μαχών.

Πρόκειται για μια μεγάλη εθνική εκκρεμότητα. Οι ήρωες περιμένουν να ανταποκριθούμε στις θρησκευτικές, εθιμικές και εθνικές μας υποχρεώσεις, να κάνουμε το ιερό μας καθήκον, όπως το επιτάσσει η ιστορική μας κληρονομιά. Τότε μόνο θα αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.

Τα 7976 κεράκια, όσοι δηλαδή και οι πεσόντες, που ανάψαμε στο στρατιωτικό κοιμητήριο των Βουλιαρατών, ας μας φωτίσουν να πράξουμε επιτέλους το καθήκον μας και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των ηρώων μας που θυσιάστηκαν για την πατρίδα».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1