Εθνικά θέματα

7-4-2008

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ» ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ


Στη Λαμία, παρουσία πλήθους κόσμου, παρουσίασε χθες, Δευτέρα 7 Απριλίου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Γιώργος Σούρλας, το βιβλίο του: «ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ», σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας.

Το βιβλίο, του κ. Σούρλα, πραγματεύεται την εποποιία των Ελλήνων κατά το έπος του 1940 αλλά και το μεγάλο εθνικό μας χρέος, απέναντι στους 7.976 Έλληνες που έπεσαν ηρωικά στα πεδία των μαχών στη Βόρεια Ήπειρο και παραμένουν εκεί, άταφοι ή πρόχειρα θαμμένοι, εβδομήντα –σχεδόν– χρόνια μετά. Τριακόσιοι πενήντα τέσσερις (354)εξ αυτών, ήταν Φθιώτιδες.

Ο συγγραφέας εστιάζει στην αποκατάσταση αυτού του τεράστιου εθνικού μας χρέους και επισημαίνει την ανάγκη ανέγερσης Εθνικού Μνημείου υπέρ των σπουδαίων εκείνων Ελλήνων που υπερασπίστηκαν τη χώρα και τα κεκτημένα μας κι έπεσαν μαχόμενοι γι' αυτά, στα παγωμένα βουνά της Αλβανίας.

Για το σκοπό αυτό, πρόκειται να διαθέσει το σύνολο των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου, προκειμένου να αποκατασταθεί , έστω κι αργά το χρέος μας στους ήρωες του Έθνους. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως το βιβλίο βρίσκεται ήδη στην ΣΤ' έκδοση του, γεγονός που αποτυπώνει το ενδιαφέρον του κόσμου για την αποκατάσταση αυτής της εθνικής εκκρεμότητας και την ανέγερση του μνημείου.

Με αντίστοιχο ενδιαφέρον και συγκίνηση υποδέχτηκαν την παρουσίαση του βιβλίου, αλλά και την πρωτοβουλία του κ. Σούρλα, οι κάτοικοι και οι Νομαρχιακές και Δημοτικές Αυτοδιοικήσεις απ' όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων οι: Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Κόνιτσας, Γιαννιτσών, Τρικάλων, Ορχομενού, Λιβαδειάς, Λάρισας, Ημαθίας, Κοζάνης, Κατερίνη.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1