Εθνικά θέματα

25-10-2008

Παρουσία Γ. Σούρλα σε εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου


Στην Άρτα βρίσκεται απόψε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας, προσκεκλημένος της Νομαρχιακής Επιτροπής σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και στην οποία θα παρουσιάσει το βιβλίο του «ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ».

Αύριο, Κυριακή ο κ. Σούρλας θα μεταβεί στο Καλπάκι όπου θα τιμηθεί από τον Δήμο Καλπακίου, για την πρωτοβουλία του για την ανέγερση μνημείου για τους 13.936 μαχητές που έπεσαν μαχόμενοι από τον Οκτώβριο του 1940 μέχρι και τον Απρίλιο του 1941, κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο.Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής θα απευθύνει χαιρετισμό στους επιζώντες και τους συγγενείς πεσόντων, από όλον το Νομό Ιωαννίνων, που θα δώσουν το «παρών».

Τη Δευτέρα, παραμονή της Εθνικής Επετείου, ο Αντιπρόεδρος θα παραστεί σε εκδήλωση του Δήμου Αλμυρού, όπου εκτός από την παρουσίαση του βιβλίου του, θα προβληθεί για πρώτη φορά ντοκιμαντέρ που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής», στο οποίο ο κ. Σούρλας προεδρεύει. Το ντοκιμαντέρ αφορά στα δύο πολεμικά αεροδρόμια που λειτούργησαν το 40-41 στην Ευξεινούπολη (Κουρί) και στις Μικροθήβες.

Την Τρίτη 28 Οκτωβρίου ο κ. Σούρλας θα παραβρεθεί σε αντίστοιχη εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Φερών.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1