Εθνικά θέματα

31-10-2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ Μ.Μ.Ε.


«Πρώτα θα υπογραφεί η απόφαση για τη δημιουργία στρατιωτικών Κοιμητηρίων Β. Ήπειρο και μετά θα επικυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο η συμφωνία σύνδεσης της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση». Αυτή ήταν η απάντηση του Αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα σε σχόλια μέσων μαζικής ενημέρωσης της Αλβανίας, σχετικά με δηλώσεις του για την αποκατάσταση της μεγάλης εθνικής μας εκκρεμότητας.

Πρόκειται, ως γνωστόν, για μια εκκρεμότητα που αφορά στους 7.976 Έλληνες μαχητές που τίμησαν με τους αγώνες τους όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και όλους τους ελεύθερους και δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες και που έπεσαν κατά την εποποιίας '40- '41. Αυτοί οι ήρωες του έθνους, 68 χρόνια μετά, παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι στα πεδία των μαχών της Β. Ηπείρου, ενώ τα οστά βρίσκονται διάσπαρτα ή στοιβαγμένα σε ομαδικούς τάφους.

Ορισμένα, μάλιστα, ΜΜΕ της Αλβανίας βρήκαν ευκαιρία να προχωρήσουν και σε εκτιμήσεις πως αν η Ελλάδα δεν επικυρώσει τη σύμβαση ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε. , τότε «χαμένη θα ήταν η Ελλάδα, διότι στα Βόρεια σύνορα της εκτός από τη «Μακεδονία» θα είχε μία επιπλέον προβληματική γειτονική χώρα».

Ο κ. Σούρλας, τόνισε: « Πιστεύω πως η κυβέρνηση της Αλβανίας δεν συμμερίζεται αυτές τις απόψεις των συγκεκριμένων ΜΜΕ για τη διαιώνιση αυτής της εκκρεμότητας. Αυτήν άλλωστε τη διαβεβαίωση έχω λάβει από το σύνολο της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας με τους οποίους συναντήθηκα».

«Θέλω να πιστεύω πως ήρθε η ώρα να λήξει αυτή η εκκρεμότητα ώστε καταφέρουν οι δύο χώρες να συμπορευτούν και να συνεργαστούν, μέσα στη μεγάλη οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και κατέληξε υπενθυμίζοντας πως, σε κάθε περίπτωση, παραμένει αμετακίνητος στη θέση του να μη ψηφίσει την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε., εφόσον δεν αποκατασταθεί αυτή η εθνική εκκρεμότητα.

 

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1