Εθνικά θέματα

24-10-2006

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠPΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

2006-10-24-paidia-pesontonΤον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γ. Σούρλα επισκέφθηκαν τα παιδιά των πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο 1940-41 για να τον ευχαριστήσουν σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλει για την αποκατάσταση της μεγάλης αυτής εθνικής εκκρεμότητας για 65 ολόκληρα χρόνια, με τους άταφους ήρωες του πολέμου.

Ο κ. Σούρλας τους διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα προωθείται η διαδικασία υπογραφής Πρωτοκόλλου μεταξύ Ελλάδος-Αλβανίας για την ανέγερση στρατιωτικών νεκροταφείων. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα περισυλλογής όλων των διάσπαρτων οστών και επανενταφιασμού όσων μαχητών πρόχειρα ετάφησαν. Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα στους συγγενείς τους να επισκέπτονται και να προσκυνούν στα μνημεία των ηρώων τους οποίους υπάρχουν μόνο 59 τάφοι στο χωριό Βουλιαράτες. Να σημειωθεί ότι αυτή η εκκρεμότητα αφορά 7.976 πεσόντες για τους οποίους υπάρχουν μόνο 59 τάφοι στο χωριό Βουλιαράτες.

Νωρίτερα η Επιτροπή των παιδιών των πεσόντων στον Ελληνοιταλικό Πόλεμο είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1