Εθνικά θέματα

26-10-2016

Γ. ΣοΥρλας: Να αξιοποιηθεί το σπίτι της Σ. Βέμπο στο Βόλο

  Το σπίτι της Σ. Βέμπο στο Βόλο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στην οδό Δημητριάδος. Αυτό προκύπτει από συμβόλαιο το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Γ. Σούρλας. Αμέσως μετά τον εντοπισμό και την επίσκεψη στη σωζόμενη οικία ο Γ. Σούρλας απηύθυνε επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως μουσείο.

  Στην επιστολή αναφέρει:

  Στο πλαίσιο των ερευνών για την αναζήτηση στοιχείων για τη Σοφία Βέμπο που έζησε στην πόλη του Βόλου περί τα δεκαοκτώ χρόνια εντάσσεται και ο εντοπισμός της οικίας που έζησε με την οικογένειά της.

  Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι διέμενε στην πάροδο της οδού Δημητριάδος μεταξύ 221-223, και η κατοικία της υπάρχει και σήμερα. Πέρα από τις αφηγήσεις των σημερινών ιδιοκτητών, αυτό επιβεβαιώνεται και από το πωλητήριο που συντάχθηκε σε Συμβολαιογραφείο του Βόλου στις 30 Απριλίου του 1923, με βάση το οποίο η οικογένεια Μπέμπο(αυτό ήταν το πραγματικό επίθετο), το πούλησε στο Δημήτριο Παπαχατζή, τον σημερινό ιδιοκτήτη.

  Τώρα είναι η ώρα η Πολιτεία, σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες να αποκτήσει το οίκημα αυτό και να το αξιοποιήσει. Να γίνει Μουσείο ή χώρος αναφοράς για την Σοφία Βέμπο, για την Ελληνίδα που διακρίθηκε για την πατριωτική και κοινωνική της προσφορά. Για την τραγουδίστρια της Νίκης, που ταυτίστηκε με το Έπος του 1940, και έχει καταστεί εθνικό σύμβολο.

 

spiti Vembo sto Volo    symvolaio spiti Vembo
FacebookTwitter

01-9999ff

footer1