15/10/2007

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΕΥΟΙΩΝΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑΣ


Ευοίωνες προοπτικές διαγράφονται για την υλοποίηση της Ιχθυόσκαλας Βόλου, όπως προέκυψε από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, χθες, κατόπιν πρωτοβουλίας του Α' Αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Γεώργιου Σούρλα, στο Υπουργείο Πολιτισμού παρουσία της πολιτικής ηγεσίας.

Μετά το πέρας της συνεργασίας, ο κ. Σούρλας δήλωσε ότι «τόσο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που χειρίζεται το θέμα της Ιχθυόσκαλας, όσο και το υπουργείο Πολιτισμού, αποφάνθηκαν από κοινού ότι το έργο πρέπει να πραγματοποιηθεί αφενός χωρίς να παραβιαστούν βασικές προϋποθέσεις που θέτει η Αρχαιολογική Υπηρεσία ως προς το ύψος του κτιρίου της Ιχθυόσκαλας, αφενός και αφετέρου να επιτευχθεί η ανταπόκριση των εγκαταστάσεων στις σύγχρονες ανάγκες». Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ο κ. Σούρλας ευχαρίστησε τον υπουργό Πολιτισμού, κ. Λιάπη, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου κ. Ζαχόπουλο για το άμεσο ενδιαφέρον που επέδειξαν για την προώθηση του θέματος και επισήμανε «ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που ταλανίζει επί σειρά ετών την περιοχή και διαφαίνεται να παίρνει πλέον το δρόμο της υλοποίησης». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα επτά εκατομμύρια, τριακόσιες είκοσι χιλιάδες ευρώ (7.320.000) και η έκταση της ιχθυόσκαλας θα καλύψει επιφάνεια 2.800 τ.μ.

Ο Αντιπρόεδρος ανέδειξε τη σπουδαιότητα του έργου καθώς, όπως τόνισε, η υλοποίηση του πρόκειται να διασφαλίσει την ποιότητα υγιεινής των διακινούμενων προϊόντων και κατ' επέκταση τη δημόσια υγιεινή και ασφάλεια. Επίσης, θα εξασφαλίσει σύγχρονες συνθήκες εργασίας, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη υγιούς εμπορίου με τη λειτουργία δημοπρασίας στους χώρους της ιχθυόσκαλας, ενώ θα αυξηθούν οι παραγωγικές ημέρες των αλιευτικών σκαφών λόγω της μόνιμης λειτουργίας. Ο κ. Σούρλας, υπογράμμισε επίσης ότι στην ιχθυόσκαλα διακινούνται ετησίως 5.700 τόνοι βιομηχανικής κατηγορίας, ο αλιευτικός στόλος ανέρχεται σε 884 σκάφη, 850 εξ αυτών ανήκουν στην κατηγορία των μικρών παρακτίων, λειτουργούν δύο μονάδες υδατοκαλλιεργειών και έξι μονάδες μεταποίησης αλιευτικών προϊόντων.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού, μετείχαν επίσης η Διευθύντρια υπουργείου Πολιτισμού κ. Κόρκα, η Προϊσταμένη ΙΓ' Εφορίας Βόλου κ. Ιντζεσίρογλου, ο Διευθυντής Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Δόλκας καθώς και η αρμόδια για το συγκεκριμένο θέμα της Ιχθυόσκαλας, κ. Σεντίλα.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1