23/10/2007

Γ. Σούρλας: Αρχίζει η κατασκευή της Ιχθυόσκαλας


Μετά την συνάντηση που είχε ο κ. Γιώργος Σούρλας προ ημερών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και των αρμοδίων Αρχαιολογικών Υπηρεσιών, το θέμα της Ιχθυόσκαλας του Βόλου, παραπέμφθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Το Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την οριστική μελέτη για την εκτέλεση του έργου. Έτσι λοιπόν, μετά από μακροχρόνιες περιπέτειες και εμπλοκές, αρχίζει η κατασκευή του, συνολικού προϋπολογισμού που ανέρχεται στα 7.230.000 ευρώ και έκτασης 2.800 τ.μ..

Με την εξέλιξη αυτή δεν πρόκειται να χαθούν οι πιστώσεις από το Γ' Κ.Π.Σ. οι οποίες κινδύνευαν, αν καθυστερούσε η έγκριση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Ο κ. Σούρλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική αυτή εξέλιξη και την υλοποίηση ενός έργου που πρόκειται να διασφαλίσει την ποιότητα υγιεινής των διακινούμενων προϊόντων και κατ' επέκταση τη δημόσια υγιεινή και ασφάλεια. Θα εξασφαλίσει σύγχρονες συνθήκες εργασίας, θα συμβάλει στην ανάπτυξη υγιούς εμπορίου με τη λειτουργία δημοπρασίας στους χώρους της ιχθυόσκαλας και θα αυξηθούν οι παραγωγικές ημέρες των αλιευτικών σκαφών λόγω της μόνιμης λειτουργίας.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1