30/5/2009

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΜΕΤΕΩΡΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑΣ


Την προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Βόλου κ. Α. Βούλγαρη αλλά και του αρμοδίου για θέματα πολεοδομίας Αντιδημάρχου κ. Γ. Δανηλόπουλου ζητάει με επιστολή του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν για την έκδοση οικοδομικής άδειας για την κατασκευή της ιχθυόσκαλας.

Είναι αδιανόητο, τονίζει, μία προσπάθεια που άρχισε πριν από 20 χρόνια για το σπουδαίο αυτό έργο και που ξεπεράστηκαν προβλήματα που είχαν προκύψει με την αρχαιολογική υπηρεσία και επισπεύσθηκαν διαδικασίες για την έκδοση απόφασης που εκκρεμούσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας να κινδυνεύει σήμερα να ματαιωθεί.

Και συνεχίζει στην επιστολή του ο κ. Σούρλας:

Οι αρμόδιοι της διεύθυνσης τεχνικών μελετών και κατασκευών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τους οποίους επικοινώνησα, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την καθυστέρηση έκδοσης οικοδομικής αδείας από το Δήμο Βόλου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι προβάλλεται πλήθος προσκομμάτων και ότι ενώ απεστάλη έγγραφο πριν από ενάμιση μήνα στην πολεοδομία προκειμένου να ενημερωθούν για τα συγκεκριμένα προβλήματα δεν έχουν πάρει ακόμη καμία απάντηση. Έτσι, ενώ η σύμβαση κατασκευής υπογράφθηκε πριν από οκτώ μήνες (3/10/08) με προϋπολογισμό 5 εκατ. € περίπου και συγκεκριμένη προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου, δεν καθίσταται δυνατή η έναρξη των εργασιών.

Δεν χρειάζεται να επισημάνω την σπουδαιότητα του έργου αυτού με την ολοκλήρωση του οποίου:

• θα βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίες των εργαζομένων και των συναλλασσομένων

• θα εκσυγχρονιστούν οι συνθήκες υγιεινής και διακίνηση των ψαριών (οι ποσότητες που διακινούνται ανέρχονται στους 6.000 περίπου τόνους ετησίως)

• Θα εξυπηρετείται η ανάπτυξη υγιούς εμπορίου με την λειτουργία δημοπρασίας στους χώρους της ιχθυόσκαλας

• Θα αυξήσει τις παραγωγικές ημέρες των αλιευτικών σκαφών λόγω της μόνιμης λειτουργίας.

Και καταλήγοντας ο κ. Σούρλας αναφέρει ότι επιτακτική προβάλλει η ανάγκη για την άμεση παρέμβαση του Δήμου Βόλου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να υλοποιηθεί το σπουδαίο αυτό για τον τόπο μας έργο.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1