31-1-2009

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και την τέλεση του ετήσιου μνημόσυνου που πραγματοποιείται σήμερα στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Χριστόδουλος παραμένει βαθιά χαραγμένος στη μνήμη όλων των Ελλήνων. Ιδιαιτέρως δε στη μνήμη των Μαγνησιωτών που έζησε μαζί τους 23 χρόνια ως Μητροπολίτης Δημητριάδος. Επιβάλλεται να τιμήσουμε αυτήν τη μεγάλη προσωπικότητα και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για το σπουδαίο έργο του.

Τιμή στη μνήμη του Μακαριστού Χριστόδουλου, θα μπορούσε να αποδοθεί με μια σειρά ενεργειών. Πέραν της τοποθέτησης της προτομής του στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου, την οποία πρότεινα και με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορήθηκα ότι απεδέχθη η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, θα μπορούσε επίσης να δημιουργηθεί μία μόνιμη έκθεση όπου θα εκτίθενται όλα τα βιβλία και οι δημοσιεύσεις του, καθώς και να δοθεί το όνομα του σε μια οδό της πόλης του Βόλου».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1