13/9/2007

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


Επ' ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων, αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές και διδάσκοντες ο Γ. Σούρλας επεσήμανε:

Η Παιδεία είναι πρωταρχικός στόχος της Πολιτείας για να διαπλάθει υπεύθυνους και ελεύθερους πολίτες και να διασφαλίζει την εθνική ταυτότητα της οποίας τα βασικά στοιχεία είναι η γλώσσα, η ιστορία και η ορθόδοξη παράδοση.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στο σημαντικό έργο της τοπικής εκκλησίας τόσο επί εποχής Χριστόδουλου όσο και επί Ιγνατίου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άριστη συνεργασία που είχε μαζί τους.

Ιδιαίτερη μάλιστα αναφορά έκανε στη διοργάνωση των δύο Διαβαλκανικών Συνεδρίων που έγιναν στο Βόλο με δική του πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ» και της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος με θέματα:
• «Ο ρόλος της Εκκλησίας στην Ευρωπαϊκή προοπτική των Ευρωπαϊκών Κρατών»
• «Ο ρόλος των νέων στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανικών Κρατών».

Συνάντηση επίσης είχε ο Γ. Σούρλας με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ .κ. Αναστάσιο ο οποίος εκτός του μεγάλου θρησκευτικού έργου του πρωταγωνιστεί χρόνια για την ανέγερση στρατιωτικού νεκροταφείου στην Κλεισούρα και στους Αγ. Σαράντα καθώς και για την περισυλλογή των οστών των ηρώων του ΄40.

- Θα συνεχίσω, δήλωσε ο Γ. Σούρλας, να είμαι κοντά στην εκκλησία και να συνεργάζομαι μαζί της για θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1