2-4-2006

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

 2006-04-02-egaineia-aleksandreia-1

Το πρωί της Κυριακής, 2 Απριλίου ε.ε., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ υποδέχθηκε στην είσοδο του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Μανσέια την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ακολούθως τέλεσαν τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού, στην συνέχεια ο Παναγιώτατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και ακολούθως τέλεσε με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο την Θεία Λειτουργία, οι δύο Προκαθήμενοι περιστοιχιζόντουσαν από Αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου την Ιεραρχία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και τους Αντιπροσώπους των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων και Αυτονόμων Εκκλησιών.

2006-04-02-egaineia-aleksandreia-3

Αργότερα και σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο Ιερό Ναό προσήλθαν πολλοί επίσημοι και από τις δύο χώρες Ελλάδα και Αίγυπτο ενώ ακολούθως έφθασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γ. Σούρλας, συνοδευόμενοι από ομάδα Υπουργών και Εκπροσώπων των Κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ταυτόχρονα προσήλθε και ο Εκπρόσωπος του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Hosny Moubarak στρατηγός ε.α. κ. Mohamet Mahgoyp Amptesalam Διοικητής Αλεξανδρείας.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τον Παναγιώτατο στην Αλεξάνδρεια και στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και αναφέρθηκε στον ανακαινισμένο Ναό του Ευαγγελισμού και στο μετασκευασμένο Πατριαρχικό Μέγαρο.

2006-04-02-egaineia-aleksandreia-2

Μετά την ολοκλήρωση και των ομιλιών οι Δύο Πατριάρχες, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Εκπρόσωπος του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και όλοι οι επίσημοι κατευθύνθηκαν στο Πατριαρχικό Μέγαρο όπου ο Παναγιώτατος τέλεσε στην είσοδό του τον Αγιασμό των εγκαινίων ακολούθησε ομιλία του Μακαριωτάτου σχετικά με το κτίριο του Πατριαρχικού Μεγάρου και τους λόγους που επέβαλαν την ανακατασκευή του ακολούθησαν οι ευχαριστίες του Μακαριωτάτου προς την Ελληνική και Κυπριακή κυβέρνηση για την βοήθεια τους ώστε να πραγματοποιηθεί η μετασκευή του Πατριαρχικού Μεγάρου, οι δύο κυβερνήσεις συνέβαλαν οικονομικά στο έργο αυτό.

Μετά και τις ευχαριστίες από τον Παναγιώτατο και την προσφορά φορητής ψηφιδωτής εικόνας για το γραφείο του Μακαριωτάτου ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Πατριαρχικού Μεγάρου με κατάληξη στην Αίθουσα του Θρόνου όπου κάθισαν όλοι για λίγο.

Ακολούθως, όλοι μετέβησαν στο Hilton Green Plaza όπου το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας παρέθεσε ανοιχτό γεύμα και στους δύο χιλιάδες εξακόσιους επισκέπτες από όλες τις χώρες σε δύο διαφορετικές αίθουσες. Αμέσως ακολούθησε χαιρετισμός από τον Μακαριώτατο και καλωσόρισμα όλων στην μεγάλη αυτή στιγμή για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας το οποίο αποκτά μετά από πολύ καιρό και πολλές δοκιμασίες ένα αξιοπρεπές Πατριαρχικό Μέγαρο. Ακολούθησαν οι ομιλίες του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, και του Εκπροσώπου του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1