16-2-2008

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


Την διεξαγωγή ημερίδας, προκειμένου να μελετηθούν όλες οι δυνατότητες αξιοποίησης των Αρχαίων Μνημείων της Μαγνησίας, ζήτησε με επιστολή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σούρλας στην επιστολή του αναφέρει:

«Ο Νομός Μαγνησίας συνδέεται με τις παλαιότερες ιστορικές μαρτυρίες του Ελλαδικού χώρου και ως εκ τούτου έχει να επιδείξει πλούσια αρχαιολογική πολιτιστική κληρονομιά.

Η ανάδειξη και η προβολή των αρχαιοτήτων της Μαγνησίας, αποτελούν εκτός από πολιτισμική αναγκαιότητα και ιστορική ευθύνη, αφού έτσι επιτυγχάνεται η προστασία των μνημείων.

Για το σκοπό αυτό προτείνω να πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Βόλο την 18η Μαΐου που είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού με συνδιοργάνωση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και των αρμόδιων για το Νομό Μαγνησίας Υπηρεσιών (ΙΓ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας), με την εξής θεματολογία:
• Ανάδειξη Μνημείων που ήδη ολοκληρώθηκε
• Ανάδειξη Μνημείων που βρίσκεται σε εξέλιξη
• Ποια άλλα Μνημεία υπάρχουν στην περιοχή
• Προοπτικές – Προτάσεις ανάδειξης Μνημείων στα πλαίσια της Δ' Προγραμματικής Περιόδου

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να απεικονίζονται σε ένα συνολικό Αρχαιολογικό χάρτη της Μαγνησίας.

Μια τέτοια καταγραφή και παρουσίαση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει της διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στο Βόλο».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1