10/9/2007

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


Στα πλαίσια της προεκλογικής του περιοδείας ο Γ. Σούρλας επισκέφθηκε χθες το στο Προμύρι, την πατρίδα του επιφανούς πολιτικού και νομικού Γεωργίου Φιλάρετου, ο οποίος απεκλήθη πατέρας της Δημοκρατίας. Με αφορμή την μεγάλη αυτή προσωπικότητα σε δήλωσή του ανέφερε στην μακραίωνη ιστορία και τη πολιτιστική παράδοση της Μαγνησίας που αποτελούν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

- Πολιτική δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Είναι και η αναζήτηση, η ανάδειξη και η προβολή των ιστορικών στοιχείων ενός τόπου.
Και ο νομός μας είναι προνομιούχος σ' αυτόν τον τομέα.
• Πανάρχαια, πλούσια και γοητευτική μυθολογία
• Πανάρχαια αρχαιολογικά ευρήματα
• Μεγάλες ιστορικές φυσιογνωμίες.

Η ναυπήγηση της Αργούς και το προγραμματισμένο ταξίδι της στην Κολχίδα είναι ένα δείγμα της σημασίας που έχει η ανάδειξη και η αξιοποίηση ενός πολιτιστικού στοιχείου.
Και συνέχισε ο Γ. Σούρλας.

- Στο πλαίσιο αυτό και με τη συνδρομή του Διεθνούς Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής» αναδείξαμε με συγκεκριμένες εκδηλώσεις και ενέργειες ιστορικές προσωπικότητες της Μαγνησίας και συγκεκριμένα:

• Για το Ρήγα Φεραίο επ' ευκαιρία της επετείου των 250 χρόνων από τον απαγχονισμό του

• Για το Ζαγοριανό Οικουμενικό Πατριάρχη Καλλίνικο Γ΄ επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης των 250 χρόνων από την ενθρόνισή του.

- Για τους διδασκάλους του Γένους:

Άνθιμο Γαζή: Μεταφορά της λάρνακας από τη Σύρο στη γενέτειρά του, τις Μηλιές

Δανιήλ Φιλιππίδη: Μεταφορά της λάρνακας από το Μπάλτς της Μολδαβίας στη γενέτειρά του, τις Μηλιές.

• Για τον Προμυριώτη Γεώργιο Φιλάρετο:
- Ανακατασκευή του σπιτιού του στο Προμύρι

- Έκδοση των απάντων του
- Απόφαση για τοποθέτηση προτομής του στο χώρο του Δήμου Βόλου.

• Για τον Σουρπιώτη Ιωάννη Δροσόπουλο, διαπρεπή νομικό και οικονομολόγο που σημάδεψε την οικονομική, επιχειρηματική και πολιτική ζωή της Ελλάδας.

Καταλήγοντας ο κ. Σούρλας τόνισε:

- Οι αρχαιολογικοί και πολιτιστικοί θησαυροί της Μαγνησίας εκτός από τη μεγάλη ιστορική τους σημασία και αξία αποτελούν πολύτιμο στοιχείο τουριστικής προβολής και αξιοποίησης και επομένως παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης του τόπου και ευημερίας των ανθρώπων του.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1