2-6-2009

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ ΤΙΡΑΝΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

2009-06-02-Arsakeio-Tirranwn


Τη Βουλή των Ελλήνων επισκέφθηκαν το πρωί μαθητές και εκπαιδευτικοί του Αρσακείου Τιράνων στο πλαίσιο της ετήσιας εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποιεί το σχολείο στην Αθήνα. Τα παιδιά και τους δασκάλους τους καλωσόρισε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Σούρλας, που τους υποδέχθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας.

Ο κ. Σούρλας επισήμανε το σημαντικό έργο που επιτελεί το σχολείο στην καλλιέργεια σχέσεων φιλίας, κατανόησης και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας, σχέσεις που μπορούν περαιτέρω να αναπτυχθούν, όπως τόνισε, προς όφελος και των δύο λαών. Τόνισε ότι ειρήνη, δημοκρατία, ελευθερία και δικαιοσύνη είναι αξίες αναπόσπαστες κάθε ευνομούμενης δημοκρατικής κοινωνίας, που οι πολίτες οφείλουν να διαφυλάσσουν και να προασπίζονται.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην πρόσφατη συμφωνία που υπογράφηκε με τη γειτονική χώρα για την ίδρυση στρατιωτικών νεκροταφείων, στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες, προκειμένου να ταφούν τα οστά των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στην περιοχή κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η διευθύντρια του Αρσακείου Τιράνων κ. Σαπφώ Μαζαράκη ευχαρίστησε θερμά τον κ. Σούρλα για τις προσπάθειες που καταβάλλει στην ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας, αλληλοσεβασμού και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το σχολείο στα Τίρανα.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στο κτήριο του Κοινοβουλίου και ενημερώθηκαν για την ιστορία του καθώς και για τη λειτουργία των κοινοβουλευτικών θεσμών στη χώρα μας.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1