4/12/2008

ΣΥΝΕΧΕΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ


Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από τη λειτουργία του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας έκανε την παρακάτω δήλωση:

- Χαιρετίζω με ιδιαίτερη ευχαρίστηση τη 10η επέτειο της λειτουργίας του τμήματος Ειδικής Αγωγής. Νιώθω μάλιστα και προσωπική ικανοποίηση γιατί η πρώτη σκέψη ίδρυσης ενός τέτοιου τμήματος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διατυπώθηκε με κοινοβουλευτική μου παρέμβαση που έγινε για τον Υπουργό Παιδείας το Νοέμβριο του 1995.

- Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πορεία του τμήματος και δεν έπαψα να προσφέρω την υποστήριξή μου, όπου χρειάστηκε, για την αντιμετώπιση προβλημάτων του με συγκεκριμένες παρεμβάσεις μου προς το Υπουργείο Παιδείας.

- Χαρακτηριστική περίπτωση υπήρξε η συστηματική, επίμονη και μακροχρόνια προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με τους καθηγητές, τους φοιτητές και τους αποφοίτους του τμήματος για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων. Ήταν μια εκκρεμότητα που αντιμετωπίστηκε τελικά σε ικανοποιητικό βαθμό με τον τελευταίο Νόμο που ψήφισε η Βουλή για θέματα Ειδικής Αγωγής.

Και καταλήγοντας ο κ. Σούρλας ανέφερε:

- Επ' ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης για τη 10η επέτειο της λειτουργίας του Τμήματος Ειδικής Αγωγής επιθυμώ να επαναλάβω την εκτίμησή μου για την σπουδαιότητα της κοινωνικής προσφοράς του, να συγχαρώ τους λειτουργούς τής Ειδικής Αγωγής και να ευχηθώ υγεία και δύναμη σε όλους για την ευόδωση των επιδιωκόμενων σκοπών.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1